Hány munkaórába telik megtanulni profin programozni?
Direkt nem évet kérdek, mert az attól függ ki mennyi időt tud rászánni a mindennapokba, úgyhogy légyszíves munkaórát írjatok.
Elöljáróban annyit, hogy most kezdett el foglalkoztatni ennek a világa, legfőképp a pénz miatt, főleg amit ezért a tudásért Amerikába fizetnek, mert oda tervezek költözni.
Érdekelne az összes programozási nyelv, hogy melyik mennyi idő. Nem tudom, hogy ezt mennyire lehetséges így felsorolni, hisz ha megtanulom pl. a C-t, akkor C++ már nem nagy ördöngösség. Szóval ha így nem lehet, akkor csak az adott nyelvet vegyük figyelembe, hogy teljesen tudatlanul mennyi idő profi szintig eljutni benne.
Másik kérdés, hogy ha a játékfejlesztés fele venném az irányt, mennyire nehéz (hány munkaórát igényel kb), hogy pl a mai legjobb PC játékokat is képes legyek fejleszteni, újat készítésében részt venni?
Ti melyik programozási nyelvet ajànlanátok?
Először az Objective-C-re gondoltam, mert elég nagy igen van iOS app-ok fejlesztésére, na meg elég nagy pénz is az USA-ban.
Persze tudom, hogyha olyan játékokat, applikációkat akarok fejleszteni, mint a ma létező legjobbak, addig nagyon hosszú az út és a munkaórákon kívül sok tapasztalat is kell kisebb-nagyobb cégeknél.
Annyit még hozzá tennék, hogy idén töltöm a 21-et, nem informatikai suliba jártam, még csak nem is érettségiztem informatikából, mert építészeti szakgimibe jártam, de volt informatika órám, érdekeltek is egyébként az ottani dolgok, nyitott vagyok erre a világra is.
Suliba nem ülök vissza, se egyetemre, inkább fizetős képzésekre mennék, ahol koncentráltan erről tanulok, igaz hivatalos végzettséget nem ad (amit egyébként az USA-ba úgy sem vesznek figyelembe, csak tájékoztató jellegű), de ez nem is baj, hisz senkit sem a papír, hanem a tudásom és a referenciáim fognak érdekelni.
60/61
Sosem tudhatod. Vagy szerinted, hogy ha valaki beleszer egy nőbe, és kiderül, hogy nem tudnak élni egymás mellett, akkor... azon gondolkozik, hogy lehet, hogy a következő még rosszabb lesz? És marad egy ilyen kapcsolatban. Sajnos a magyarok legtöbbsége marad, és ebből van a szok életűnt, ember, akinek a teljes második világháború az arcára van írva.
61/62
Ha mindig így gondolkoztam volna, akkor még mindig 150-300 ezer forintot keresnék. Fontos a jó környezet, de a vicces munkatársak nem fogják helyetted a számlákat kifizetni. Volt olyan munkahely, ahol 12 évig nem kaptam vizetésemelést, de szerettem ott dolgozni. Csak rá kellett jönnöm, hogy 12 év alatt a pénzem már a felét sem érte, mint amikor felvettek. És most már köszönöm, hogy elbocsátottak, mert akkor nem tartanék itt, ahol tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!