Hány munkaórába telik megtanulni profin programozni?
Direkt nem évet kérdek, mert az attól függ ki mennyi időt tud rászánni a mindennapokba, úgyhogy légyszíves munkaórát írjatok.
Elöljáróban annyit, hogy most kezdett el foglalkoztatni ennek a világa, legfőképp a pénz miatt, főleg amit ezért a tudásért Amerikába fizetnek, mert oda tervezek költözni.
Érdekelne az összes programozási nyelv, hogy melyik mennyi idő. Nem tudom, hogy ezt mennyire lehetséges így felsorolni, hisz ha megtanulom pl. a C-t, akkor C++ már nem nagy ördöngösség. Szóval ha így nem lehet, akkor csak az adott nyelvet vegyük figyelembe, hogy teljesen tudatlanul mennyi idő profi szintig eljutni benne.
Másik kérdés, hogy ha a játékfejlesztés fele venném az irányt, mennyire nehéz (hány munkaórát igényel kb), hogy pl a mai legjobb PC játékokat is képes legyek fejleszteni, újat készítésében részt venni?
Ti melyik programozási nyelvet ajànlanátok?
Először az Objective-C-re gondoltam, mert elég nagy igen van iOS app-ok fejlesztésére, na meg elég nagy pénz is az USA-ban.
Persze tudom, hogyha olyan játékokat, applikációkat akarok fejleszteni, mint a ma létező legjobbak, addig nagyon hosszú az út és a munkaórákon kívül sok tapasztalat is kell kisebb-nagyobb cégeknél.
Annyit még hozzá tennék, hogy idén töltöm a 21-et, nem informatikai suliba jártam, még csak nem is érettségiztem informatikából, mert építészeti szakgimibe jártam, de volt informatika órám, érdekeltek is egyébként az ottani dolgok, nyitott vagyok erre a világra is.
Suliba nem ülök vissza, se egyetemre, inkább fizetős képzésekre mennék, ahol koncentráltan erről tanulok, igaz hivatalos végzettséget nem ad (amit egyébként az USA-ba úgy sem vesznek figyelembe, csak tájékoztató jellegű), de ez nem is baj, hisz senkit sem a papír, hanem a tudásom és a referenciáim fognak érdekelni.
A sötétség benned van jelen nem is kicsit, kár a gőzért nem fogok veszekedni egy olyan rendszerről amit én teljesen át látok, mert mindkét végén voltam, te meg nem.
További szép agymosott alkalmazotti életet kívánok!
Tudom, hogy nem ezt a választ vártad, de értelmetlen ezt órákban mérni. Ha valamit heti 5 napon, napi 2 órában tanulsz, az nem ugyanaz, mint amikor egyfolytában lehúzol 10 órát. Nem véletlenül mépszerűtlen a tömbörítés még egyetemeken is. Csak a legszükségesebb esetben nyúlnak ehhez az eszközhöz. Mégpedig azért, mert borzasztó mértékben rontja a hatékonyságot. A tanulás akkor hatékony, ha a tanultakat van idő "megemészteni".
Meg aztán amikor "csak úgy" gyakorolgatsz, azt hozzászámoljuk az óraszámhoz, vagy sem? Ha nem számoljuk hozzá, akkor eléggé csalóka eredmény fog születni. Ha pedig hozzávesszük, akkor meg egyáltalán nem lehet pontos óraszámot mondani, tekintve, hogy amit az egyik embernek 2 óra elmélyítani, azt a másiknak lehet, hogy 10, a harmadiknak meg fél.
De csak hogy mondjak egy hozzávetőleges értéket: kb. 10-15 ezer. Ha tényleg a profi szintre gondolsz.
A diplomával, meg úgy általánosságban az oktatási rendszerrel kapcsolatban hatalmas tévképzeteid vannak. Ne gondold, hogy majd egy képesítés nélküli kóklert körül fognak ugrálni nyugaton. Tény, hogy a legtöbb munkahelyen másabb a hozzáállás, mint idehaza. De én ezt nem úgy fogalmaznám, hogy ott nem számít a végzettség. Inkább úgy, hogy jobban számít a mögötte rejlő tudás. Nem lehetetlen "papír" nélkül elhelyezkedni, de azért jó tudni, hogy ha túljelentkezés van egy-egy állásra, nem azt fogják interjúra behívni, aki csak egy érettségiig tudott eljutni. De ami a lényeg: egy magára valamit is adó vállalat komolyan fel fogja mérni a tudásodat, mielőtt felvenne. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy valaki mély és szerteágazó tudással rendelkezik-e, vagy csak többé-kevésbé mechanikusan betanult egy részterületet. Na, az előbbi az, amit az egyetemen meg tudnál szerezni. De iratkozz be nyugodtan a zöldrókába, ott egy fél vagyonért megtanulhatod a szomszéd üzemben épp most használt technológiát, aztán amikor állásinterjún rákérdeznek valami másra, akkor meg majd csak nézel, mint az a bizonyos tarka élőlény az új kapura.
Egyébként: ilyen hozzáállással a fejlesztői karriered eleve halálra van ítélve. Tipikus tudásellenes pénzsóvár hozzáállás. Nem egy ilyen emberrel találkoztam már életem során. Egyikük most a Lidlben árufeltöltő. Másikuk betanított pék a TESCOban. Aztán van, amelyikük benzinkutas lett. De persze ilyen hozzáállással is ismerek olyat, aki informatikus lett. Idehaza, egy webszerkesztő sufnicégnél.
Senkit nem neveztem laikus hülyének, csak a tipikus magyar mentalitás miatt, akinek nem jött be az élet, belerúg a másikba is, hogy neki se jöjjön be.. én csak kiszűrtem ezeket az embereket.
A kommented első részét köszönöm.
A másik részébe viszont ne szólj bele te se, fentebb már kifejtettem, olvasd vissza, legalább ennyire legyél alapos.
Nem te voltál kint az USA-ban, nem te vetted fel a kapcsolatot kinti programozókkal és cégekkel, nem te vagy vállakozó és bármennyire is szarul esik, bizony nem látod át a magyar oktatási rendszert velem szemben.
“De ami a lényeg: egy magára valamit is adó vállalat komolyan fel fogja mérni a tudásodat, mielőtt felvenne.”
Pont ezt írtam, nem pedig a papírt fogja vizsgálni.
Ahogy írtam, a papír megvehető a szó szoros értelmében, a tudás nem.
Erről ennyit.
Azt, hogy tudásellenes meg pénzsóvár, nem tudom miből vontad le.
Aki tudásellenes, az nem kérdezett volna ilyet, mint én. Aki meg pénzsóvár, az nem tudom, hogy miért választaná a drága fizetős képzéseket/magántanárokat.
Einstein megmondta, a hülyeség határtalan.
És még annyit elhagytam, hogy hidd el, elég mely a tudásom afelől is, hogy hogyan kell hatékonyan tanulni, nem szorulok oktatásra ebben sem, tudom, hogy a megtanult dolgoknak idő kell, hogy bevésődjön, de az meg is lesz.
Nem írtam én olyan, hogy 1 év alatt profi akarok lenni. Jelenleg legrosszabb esetben is 5 év alatt meglesz az 5000 óra tanulással töltött idő, na meg időközben jön hozza a tapasztalat is, 5 év pedig elég idő az agynak is, hogy megfelelően memorizálja az addig tanultakat, főleg ha a megfelelő módszereket ismerve a lehető leghatékonyabban tudom tanulni.
"Einstein megmondta, a hülyeség határtalan."
Elhisszük, nem kell bizonyítani.
"4
Először nőj fel, aztán kommentelj."
Mert? én egy pontos számot adtam! A kérdésre választoltam!
Binárisban, de hát te mester vagy neked azonnal látnod kellett volna mennyit írtam le!
hiszen te vagy a kiválasztott! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!