Hány munkaórába telik megtanulni profin programozni?
Direkt nem évet kérdek, mert az attól függ ki mennyi időt tud rászánni a mindennapokba, úgyhogy légyszíves munkaórát írjatok.
Elöljáróban annyit, hogy most kezdett el foglalkoztatni ennek a világa, legfőképp a pénz miatt, főleg amit ezért a tudásért Amerikába fizetnek, mert oda tervezek költözni.
Érdekelne az összes programozási nyelv, hogy melyik mennyi idő. Nem tudom, hogy ezt mennyire lehetséges így felsorolni, hisz ha megtanulom pl. a C-t, akkor C++ már nem nagy ördöngösség. Szóval ha így nem lehet, akkor csak az adott nyelvet vegyük figyelembe, hogy teljesen tudatlanul mennyi idő profi szintig eljutni benne.
Másik kérdés, hogy ha a játékfejlesztés fele venném az irányt, mennyire nehéz (hány munkaórát igényel kb), hogy pl a mai legjobb PC játékokat is képes legyek fejleszteni, újat készítésében részt venni?
Ti melyik programozási nyelvet ajànlanátok?
Először az Objective-C-re gondoltam, mert elég nagy igen van iOS app-ok fejlesztésére, na meg elég nagy pénz is az USA-ban.
Persze tudom, hogyha olyan játékokat, applikációkat akarok fejleszteni, mint a ma létező legjobbak, addig nagyon hosszú az út és a munkaórákon kívül sok tapasztalat is kell kisebb-nagyobb cégeknél.
Annyit még hozzá tennék, hogy idén töltöm a 21-et, nem informatikai suliba jártam, még csak nem is érettségiztem informatikából, mert építészeti szakgimibe jártam, de volt informatika órám, érdekeltek is egyébként az ottani dolgok, nyitott vagyok erre a világra is.
Suliba nem ülök vissza, se egyetemre, inkább fizetős képzésekre mennék, ahol koncentráltan erről tanulok, igaz hivatalos végzettséget nem ad (amit egyébként az USA-ba úgy sem vesznek figyelembe, csak tájékoztató jellegű), de ez nem is baj, hisz senkit sem a papír, hanem a tudásom és a referenciáim fognak érdekelni.
Mondjuk a HackerRank felméréshez hozzá kell tenni, hogy ilyen tipikus kódmajom kategóriákban vagyunk az élen, mint pl. Tutorials vagy Java és egyéb programozási nyelvek.
Algoritmusokban, adatstruktúrákban, matematikában pl. nem.
#51 mivel az összesítésben 5. helyen vagyunk (bocsi, elnéztem, nem a 4. volt) ezért felteszem, hogy azért több kategóriában vagyunk a top10-ben, mert ennyi helyen feltüntetve azért az összegzésnél nem kerülnénk az előkelő 5. helyre, ha annyira rosszak lettünk volna a többi területen.
De az előző válaszomra reflektálva: USA-t nem látom sehol ezen a listán, ellenben minket igen. És úgy gondolom, hogy a HackerRank elég reprezentatív, hogy azért valami tanulságot le lehessen szűrni belőle. Tudom, hogy ezek a hackerrankos feladványok azért máshogy működnek, mint a valós fejlesztés, de hát az utóbbit nagyon nehéz lenne megmérni, hogy mennyire vagyunk jók benne.
54/54
Azért, mert semmi rálátása nem lesz a dolgokra, csak azt lája, ami annál a cégnél van. Arról beszélve, hogy sosem próbált meg más munkát keresni, más fizetést kialkudni, és tény, hogy akik többet válatanak állást, többet is keresnek. Az ilyen, amiről írsz jó azoknak, akik a langyos vízből nem akarnak kiszállni, akik megelégszenek azzal, ami van, és fontosabb, hogy jól lehet beszélgetni a kolégákkal, miközben, ha valaki azt mondja, hogy 1 milliót keresek 20 éves munkaviszony mellett, akkor csak köpködnek rá, hogy de nagy arca van. Ha neked jó így, akkor legyen.Azért a legtöbb ember fejlődni akar. Van tapasztalatom, és látom, hogy mennyire begyepesedett gondolkodásúak azok, akik 20 éve vannak egy cégnél, és ha jön egy tapasztaltabb, többet látott ember, akkor annak minden ötlete hülyeség.
56/56
Ritka kivétel.
Azért valljuk már be, hogy nem ez az általános, mert kevesebb vezetői beosztás van, mint ahány alkalmazott.
Szerintem 20 év alatt milyen fizetési emelkedést tud elérni egy ugyan annál a cégnél lévő ember, ha nem nevezik ki? Mert kb. semmit. Nagy biztosítónál dolgoztam 12 évet, és ha nincs kiszervezés esélyem sem lett volna fizetésemelésre. Aztán úgy alakult, hogy lészámleépítés miatt elbocsátottak, és most már köszönöm nekik, mert havi 1 milliót keresek , és megtanultam beárazni magam, mivel változtattam a munkahelyeken, és láttam, hogy mi , hogyan működik. Az emberek nagy része elvan a lagyos vízbe, és csak irigykedik. Ahol nincs lehetőség, nincs fizetés emelés onnan menni kell, és nem azon dühöngeni, hogy mennyi a benzin, mert arra nincs ráhatásod. Arra viszont igen, hogy hogyan tudj annyit keresni, hogy ez ne okozzon problémát, de ehhez a langyos víz kevés. Ki kell mozdulni a komforzónából!
58/58
Nem értem, hogy mire célzol a stresszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!