Hány munkaórába telik megtanulni profin programozni?
Direkt nem évet kérdek, mert az attól függ ki mennyi időt tud rászánni a mindennapokba, úgyhogy légyszíves munkaórát írjatok.
Elöljáróban annyit, hogy most kezdett el foglalkoztatni ennek a világa, legfőképp a pénz miatt, főleg amit ezért a tudásért Amerikába fizetnek, mert oda tervezek költözni.
Érdekelne az összes programozási nyelv, hogy melyik mennyi idő. Nem tudom, hogy ezt mennyire lehetséges így felsorolni, hisz ha megtanulom pl. a C-t, akkor C++ már nem nagy ördöngösség. Szóval ha így nem lehet, akkor csak az adott nyelvet vegyük figyelembe, hogy teljesen tudatlanul mennyi idő profi szintig eljutni benne.
Másik kérdés, hogy ha a játékfejlesztés fele venném az irányt, mennyire nehéz (hány munkaórát igényel kb), hogy pl a mai legjobb PC játékokat is képes legyek fejleszteni, újat készítésében részt venni?
Ti melyik programozási nyelvet ajànlanátok?
Először az Objective-C-re gondoltam, mert elég nagy igen van iOS app-ok fejlesztésére, na meg elég nagy pénz is az USA-ban.
Persze tudom, hogyha olyan játékokat, applikációkat akarok fejleszteni, mint a ma létező legjobbak, addig nagyon hosszú az út és a munkaórákon kívül sok tapasztalat is kell kisebb-nagyobb cégeknél.
Annyit még hozzá tennék, hogy idén töltöm a 21-et, nem informatikai suliba jártam, még csak nem is érettségiztem informatikából, mert építészeti szakgimibe jártam, de volt informatika órám, érdekeltek is egyébként az ottani dolgok, nyitott vagyok erre a világra is.
Suliba nem ülök vissza, se egyetemre, inkább fizetős képzésekre mennék, ahol koncentráltan erről tanulok, igaz hivatalos végzettséget nem ad (amit egyébként az USA-ba úgy sem vesznek figyelembe, csak tájékoztató jellegű), de ez nem is baj, hisz senkit sem a papír, hanem a tudásom és a referenciáim fognak érdekelni.
annyira gyenge jellem vagy, hogy azt mondod nem fogsz válaszolni, és 20 perc múlva mégis itt válaszolgatsz...
LOL
na pont az ilyeneket szűrjük ki kb 5 perc alatt egy interjún és mehetnek haza.
Ismersz? Vagy ki mondta, hogy senkit nem ismerek ott?
8 számjegy kevés, 10-99 millió forintig terjed a 8 számjegy.
Jelenleg évi 60 ezer $ keresettel egyedül(!!!) is középosztály életet lehet már élni, ami átszámítva 17 millió forint.
Mivel úgy megyek ki, hogy szerződésben leszek, fizetést is kapok, magyarul van csak úgy egy 8 számjegyű összegem az első havi fizetésig, ami több lesz, mint 5000 dollár bőven havi szinten. És erre jön még a bónusz?m, hogy nem egyedül megyek, és a grátisz, hogy mögöttem van már most is egy vállakozás, amiből bármikor plusz pénzhez juthatok.
Te sem értetted, mit írtam, sebaj.
Csak fele olyan jól szeretnétek élni, mint én, megértem hogy irigyek vagytok, de ezzel nem fogtok feljebb jutni.
Ez mind nagyszerű, de én még nem vagyok teljesen nyugodt.
Igérd meg, hogy kopaszodni sem fogsz.
ha olyan ól élsz te aki azt mondta, hogy nem válaszol többet akkor miért akarod elhagyni a szülőföldedet?
amcsiban még nagyobb senki leszel mint amekkora itt vagy!
Normális kérdésekre azért még válaszolok, mint ez.
Azért akarom elhagyni, mert ott jobb az életszínvonal, mások a törvények, más az egész kulturális/társadalmi berendezkedés és a legfontosabb, más a mentalitás, meg szimplán mert ott akarok élni, abban a közegben, tájban.
Itt senki vagyok? Ott senki leszek?
Ki dönti el ki a senki és ki a valaki?
Brad Pitt valaki, mert híres?
Pl. egy “névtelen” adományozó akár itt, akar máshol pedig egy senki, aki csendben segít másokat pénzzel, tárgyakkal?
Vagy ő a valaki, Brad meg a senki?
Esetleg Bill Gates? Ő mondjuk tényleg valaki, de nem a pénze miatt, hanem a mentalitása miatt.
Ki dönti el ki valaki és ki senki? Ilyen csak a csökönyös magyar fejekbe létezik.
Mindenki valaki, mindenki fontos, de nem feltétlen a híresebb a valakibb, sőt!
Azthiszem, ezt az idétlen megszólalást ki is veséztem.
Ne haragudj, de kicsit össze-vissza beszélsz, nem csoda, ha nem kapsz normális válaszokat.
"Ismersz? Vagy ki mondta, hogy senkit nem ismerek ott?"
Gyanítottam, hogy ott akarsz informatikával összefüggő vállalkozást létrehozni, és van kinti ismeretséged, akkor őket kérdezted volna és nem random idegeneket, ráadásul Magyarországról.
"8 számjegy kevés, 10-99 millió forintig terjed a 8 számjegy."
"Mivel úgy megyek ki, hogy szerződésben leszek, fizetést"
100 milla forintban 320 ezer dollár. Ez nagyon nem sok pénz, ha vállalkozást akarsz beindítani. Persze, ha csak az ottani életed akarod elindítani, és bérből fizetésből fogsz megélni, arra elég. Amikor én San Francisco-ba költöztem kb. 2 millám volt forintban és nekem és a páromnak is volt szerződése, simán elég volt (aztán az elő hónaptól két postdoc fizetés, ami kb 50-60k/év).
"Jelenleg évi 60 ezer $ keresettel egyedül(!!!)"
Tudom, ez a szoftverfejlesztői bér abszolút minimuma. Azt hittem ennél feljebb célzol.
Igen vannak kinti kapcsolatok, de ők nem tudnak segíteni az itthoni képzésbe, ezért kérdezlek titeket.
Értem mit mondasz, vállalkozásra nem sok pénz, de én nem is írtam ilyet.
Azt írtam, hogy itthon megtanulom, szerzek tapasztalatot, hogy legyen referenciák, azzal kimegyek Amerikába alkalmazottnak, szerzek még jó pár év tapasztalatot és utána kezdek saját vállalkozást.
Az átlagbér meg programozóknak 90-110 ezer dollár évente, ezt is lőttem be egyenlőre, a 60 ezer $-t arrafel írtam, hogy szakmától függetlenül ennyiből kezdődik az élhető középosztály élete és átlagos településen.
A franc akar San Francisco-ba és hasonló nagy helyekre költözni, az ország belsejébe akarok költözni.
Órát akarsz? Megkapod.
1 kredit = 30 óra tanulás.
Mérnökinfoból indulok ki.
Prog 1 - 2 - 3 : 5 - 5 - 5 kredit = 15
Vizprog = 5 kredit
Algoritmusok: 5 kredit
Szoftvertech: 5 kredit
Opsys: 5 kredit
Azt hiszem ennyi tárgy volt ahol C/C++ volt. Szóval ez: 30 kredit.
30 * 30 = 900 óra.
Szóval 900 óra alatt megtanulsz programozni. Juheee. Na ez már megfelel válasznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!