Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi számít mesterséges intelige...

Mi számít mesterséges inteligenciának?

Figyelt kérdés
Pl írok egy programot ami eldönti a képről hogy van-e rajta egy szám? Vagy írok egy programot ami 10 zene megadása után kiad néhányat amit ajánl? Vagy mi az a mesterséges inteligencia egészen pontosan? Én Ilyennel még nem foglalkoztam, de elkezdett érdekelni, 3 éve c#ozok hobbi szinten, mi az amivel el tudnám kezdeni ezt az utat megtanulni?
2020. márc. 7. 22:29
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Mégegyszer: Ajánlom, hogy nézz utána a Tesla AutoPilotnak ... Az AutoPilot abban valósul meg, hogy: Addaptív tempomat + sávtartó, és ehhez jön az, ha GPS-el mész. Autopályán ez működik, városba már nem igazán. Piros lámpán átmész. Sokszor a STOP-nál sem áll meg. Abban meg végképp nem tud dönteni, hogy 2 gyereket vagy 2 időset üssön el. A döntés annyiban merülne ki, hogy akadály, kerül + fékez, mégegy akadály de annak már neki megy, mert kerülni nem tud. Tehát az ússza meg akit elsőnek kikerül. Ezen nem gondolodik, csak az előre programozott utasítást követi.
2020. márc. 9. 18:28
 42/46 anonim ***** válasza:
De a legegyszerübb, ha bérelsz egy Teslat és kipróbálod. :)
2020. márc. 9. 18:31
 43/46 A kérdező kommentje:

Szintén, nem értek ehhez, de a Teslához ezt találtam:

[link]

2020. márc. 9. 18:34
 44/46 anonim ***** válasza:

Nem, nem előre leprogramozott utasítást követ a Tesla. Tanító algoritmusok segítségével tanítják meg a gépet "látni", így képes lesz felismerni a környezetét, azt kiértékelni, és erre megfelelően reagálni. Tehát egy intelligens ágens, ami az AI definíciójának alapja. Így fogja felismerni az említett piros lámpát vagy STOP táblát. (Nyilván nagyon ritkán kerül kis hiba a gépezetbe) Egy ilyen rendszert lehetetlen hagyományos módszerekkel leprogramozni. Ha érdekel a téma nézz utána, neten találsz róla anyagot bőven, Tesla AI címszó alatt keresd például.

Nem tudom kire gondolsz legnagyobb szakértő szerint, én arról beszéltem, hogy a legnagyobb szakértők többsége ezt tekinti AI-nak, az egyetemi oktatók is ezt tekintik AI-nak, online kurzusok szintúgy, de még a cégek is. Magyarul ez a Computer Science szerint az átlalános definíció.:)

2020. márc. 9. 18:44
 45/46 anonim ***** válasza:
általános*
2020. márc. 9. 18:44
 46/46 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy ez nem egy mai cikk, de ebben az áll hogy akkor még nem használt a Tesla mesterséges intelligenciát [link]
2020. márc. 9. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!