A mesterséges megtermékenyítés bűnnek számít?
mivel beleszól a természet rendjébe
elsősorban katolikusok véleményére vagyok kíváncsi
Szerintem rosszul definiálod a bűnt. Nem az bűn, ha az ember beleszól a természet rendjébe, hanem az, ha ezt nem Isten dicsőségére teszi. Szerintem egy gyermekáldás igenis Istent magasztalja, és nem bűn.
Egy protestáns.
Akkor bűn ha több petesejtet is megtermékenyítenek és ebből nem az összeset ültetik be a többit pedig megölik.
Az ilyesmi gyilkosság ami ráadásul a szülők beleegyezésével történik.
De ezt nagyon egyszerű elkerülni csak meg kell mondani az orvosnak hogy csak egy petesejtet termékenyítsenek meg és azt ültessék be.
Semmilyen körülmények között nem bűn, akárhány petesejtet termékenyítenek meg. Azokat különben is lefagyasszák és később is felhasználhatók, illetve a végén eldöntitek hogy a maradékot ha nem használjátok fel, megsemmisítsék-e vagy felajánljátok más gyermektelen pároknak. Erre a döntésre azt hiszem 10 évetek van.
Viszont érdekes mérlegelni a dolgot, én két családról tudok, akik ezt meglépték, ikrek és koraszülöttek mindkét helyen. Egyiknél sem egészségesek a kicsik. És sok ilyet hallok. Én nem szólnék bele a természet rendjébe,de nem azért mert bűn, más megfontolásból.
Maga a mesterséges megtermékenyítés nem bűn. A kérdés az, hogy a megtermékenyített, de nem beültetett kicsikkel mi lesz? Mert az egyház azt tanítja, hogy ha egy petesejt és egy spermium egyesül, ott létrejött az élet (ezért számít a spirál használata gyilkosságnak). Igaz is, mert a magzat fejlődése folyamatos, miért mondhatjuk azt egy ponttól, hogy ő már ember, de ez még nem?
Ilyen szempontból elég nagy kegyetlenség, hogy a nem beültetetteket lefagyasztják.
Ha viszont megoldható, hogy mind a nő méhébe kerüljön, nem bűn.
Egy katolikus nő véleménye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!