Programozók miért tántorítanak el mindenkit itt gyakorin, akik programozónak szeretnének állni?
#53: Én matematikusként megcáfolom ezt. Matematikus szakon rengeteg absztrakt elméletet tanultunk, jóval komplexebb és elvontabbak dolgokat mint IK-n. Viszont a Fóthi Ákos féle programozáselmélet nagyon öncélú.
Akkor van értelme absztrakt elméleteket konstruálni és agyonformalizálni, ha valami célra szeretnéd felhasználni azt. Vagyis bizonyos problémákat sokkal könnyebb átlátni és megoldani magasabb absztrakciós szinten vagy egy erősebb formalizmussal. Fóthinál nem látom ezt a célt.
#54 Így belegondolva igazad van.
Én csak beültem az órára és mivel le tudták írni a programozást matematikailag, így nagyon megfogott, bár sajnos sokat még a mai napig sem sikerült felfognom belőle, de így már sejtem, hogy miért nem.
De attól még két irányt látok a programozóknál és a programok fejlődésénél is elvileg vita tárgya volt - mint a nyelvújításnál -, hogy gépközeli vagy inkább emberközeli legyen egy programozási nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!