Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók miért tántorítanak...

Programozók miért tántorítanak el mindenkit itt gyakorin, akik programozónak szeretnének állni?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy nagyon negatív az attitűd. Pedig nem WC-s nénik szoktak érdeklődni, hanem sok esetben 10+ éves tapasztalattal rendelkező matek-fizika tanárok, mérnökök, olyanok, akik le is írják, hogy hajlandók beletenni az energiát, olvasni, gyakorolni, hobbiprojekteket csinálni stb. De, all the same, mindig akad valaki, aki jól lefikázza itt az ötletet.

2020. jan. 13. 15:32
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
60%

Én nem vagyok programozó, de remélem, hogy leszek, sőt, hogy már nem állok tőle olyan távol.

Valószínűleg azért negatívak azokkal, akik programozásra adnák a fejüket, mert most ez egy divatszakma, sokan a magas fizetésért, rugalmas munkaidőért, klímás irodáért, home office-ért kezdenék el.

Rengetegen elkezdik - én magam mindig meglepődök ezen - de a nagy részéből nem lesz programozó.

Alapból nehéz terület, rengeteg lemondást, autodidakta tanulást igényel. Az ember lenyomja a 9 órát a munkahelyén, hazaesik hulla fáradtan és még muszáj elkezdeni tanulni, nagyjából majdnem minden nap, ha esik, ha fúj, ha álmos az ember, ha nem.

Aki nem szereti a programozást, az véleményem szerint kihullik, annak nem fog menni.

Én a "legalja" iskolában tanultam, a legvégén járok.

Ketten voltunk, akik már a tanfolyam előtt is tanultuk, akik időt, energiát nem kímélve nyomtuk. A másik emberke ráadul családapa és többször számolt be ilyen ötórás alvásokról, meg hogy munka, család, programozás, más nincs számára. Ha jól tudom, ő már most programozó annál a cégnél, ahol eddig is dolgozott mást.

Egy ember az egész tanfolyam alatt nem dolgozott, hanem elvileg a programozást tanulta, de így se túl ... khm... jó a záródolgozata, minden bántás nélkül.

A többiek lemorzsolódtak, a könnyű vizsgákon is bukdácsolnak, megutálták már az egészet. Aki vizsgázik is, az is azért, hogy ha ennyi pénzt kidobott, meglegyen a papír is.

A vizsga pedig összevont lesz, és a csoportok kezdőlétszámának töredéke megy majd el. Pláne a saját "rendelt idejében".

Na ezért negatívak sokan.

Ha csak a pénz, a klímás iroda, a home office, a 10-15 törzsidős rugalmas munkaidő vonzza az illetőt, akkor kiesik.

2020. jan. 14. 00:24
 12/55 anonim ***** válasza:
0%

Alapvetően mindìg ugyanaz a pàr vèrpistike pattog, rosszindulattal telve ès gyanìtom valami matekimàdò egyetemi szekta tagja, mert a tènyeket ignoràlva àllìtjàk, hogy ember se vagy ha nem tudod kiszàmolni a pi utolsò szàmjegyèt.

Alapvetően azt kell megèrteni, hogy a programozò is ember, vannak ebben a szakmàban is megkeseredett lelki nyomorultak, ès rosszindulatù emberek is. Ha valaki làtvànyosan hülye csak simàn ignoràld.

2020. jan. 14. 13:14
 13/55 anonim ***** válasza:
22%

"mert a tènyeket ignoràlva àllìtjàk, hogy ember se vagy ha nem tudod kiszàmolni a pi utolsò szàmjegyèt."

A PI irracionális szám. Ebből kvetkezően, nincs "utolsó" számjegye.

Amúgy nem ezt állítják, hanem azt, hogy sokan úgy akarnának ebben a szakmában dolgozni, hogy nincs meg hozzá a készségük. De még annak minimuma sem.

Persze te nyilván meg tudnál egy kopasz, 3D wireframe engine-t írni önerőből (1 nap). Vagy ha azt nem is, egy kockát, vagy kúpot csak le tudnál képezni 3D-ben, perspektivikusan (1 óra), vagy ha még azt sem, egy fibonacci spirált csak le tudnál rajzolni, pontosan a képernyő közepére (10 perc), igaz?

2020. jan. 14. 15:10
 14/55 anonim ***** válasza:
0%
#13 a Pi utolsó számjegye 2-es számremdszerben az 1. ;) persze minimalis humorérzék hiányában ezt sem fogod érteni.
2020. jan. 14. 19:04
 15/55 A kérdező kommentje:

"Persze te nyilván meg tudnál egy kopasz, 3D wireframe engine-t írni önerőből (1 nap). Vagy ha azt nem is, egy kockát, vagy kúpot csak le tudnál képezni 3D-ben, perspektivikusan (1 óra), vagy ha még azt sem, egy fibonacci spirált csak le tudnál rajzolni, pontosan a képernyő közepére (10 perc), igaz?"

Minden programozónak kellene tudni 3D grafikát programozni? :D

2020. jan. 14. 20:02
 16/55 anonim ***** válasza:
18%

"Minden programozónak kellene tudni 3D grafikát programozni? :D"

Persze. Elvégre ez a szakmájuk.

De amit írtam, az nem igényel high end matekot sem, bármelyik átlag képességű BME-s mérnökinfós másodéves hallgató kisujjból kirázza, csak hát, nektek még ez a minimum sem megy. Sajnos.

2020. jan. 14. 21:17
 17/55 A kérdező kommentje:

"Minden programozónak kellene tudni 3D grafikát programozni? :D"

"Persze. Elvégre ez a szakmájuk.

De amit írtam, az nem igényel high end matekot sem, bármelyik átlag képességű BME-s mérnökinfós másodéves hallgató kisujjból kirázza, csak hát, nektek még ez a minimum sem megy. Sajnos."

MÉRNÖK informatikus. ELTE proginfen csak választható tárgy a Számítógépes grafika.

Szoktak lenni időnként ilyen kijelentések, hogy nem informatikus az, aki nem tudja ezt vagy nem tudja amazt. Mint pl. hogy hogy működik fizikailag egy SSD, mik azok a logikai kapuk, miben jobb a CAT6e kábel a CAT6-nál, mi a különbség a 4G és az 5G között stb. Csak azt felejtik el, hogy a szakmának több része van és az előbb felsorolt dolgok mind mérnök informatikai ismeretek. Rengeteg ember kap programozó diplomát jó nevű egyetemekről belföldön és külföldön egyaránt úgy, hogy ezekről a dolgokról csak felületes fogalma van (vagy akár egyáltalán nincs, ha nem érdeklődik autodidakta módon). A mérnöki szemléletű informatika is rendkívül hasznos dolog, de egy programtervező informatikus inkább absztrakt modellekkel dolgozik. Mégis mindkettő informatikus.

És vica versa, egy proginfes meg szemére vetheti a mérnökinfósnak, hogy nem vágja, mik azok a monádok Haskellben, vagy hogy adjuk meg egy mátrix Cholesky-felbontását. Szerintem nem érdemes ebbe belemenni.

2020. jan. 15. 00:06
 18/55 anonim ***** válasza:
0%

A mérnökinfós vagy a proginfós játsszva megoldja azt a feladatot, amit leírtam. És ez azért van, mert mindketten elsajátították azokat az ismereteket amelyeket a feladat megkiván.

Amit te összehordasz, az nevetséges, zagyva duma. Olcsó, üres kifogás. Nem kell hadoválni ilyen hülyeségekről, mint számítógépes grafika és hasonlók. A számítógépes grafika eredendően egy más dolog. A programozáshoz nincs semmi köze.

2020. jan. 15. 01:03
 19/55 A kérdező kommentje:

#18: Melyik tantárgyakban tanulják?

Itt vannak a tantervi hálók:

[link]

[link]

2020. jan. 15. 01:17
 20/55 anonim ***** válasza:
56%

Mindkét egyetemen tanulnak progalapot, algoritmuselméletet, matekot.

Ez a három bőven elég.

2020. jan. 15. 01:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!