Miért védik sokan foggal körömmel a Windows op. Rendszert?
A Unix nem Linux,még ha hasonló elven működik is.
A modern linuxok teljes mértékik ki tudják váltani a windowst,de - a Linux nem helyettesíti a Windowst,ahogy a Windows se helyettesíti a Linuxot - lévén két teljesen más felépítésű rendszer.
Jah , mert a terminál csak fájlok másolására való...:D
Már eleve csak az , hogy az összes szükséges szoftvert egyetlen paranccsal telepíthetem (nekem 25 külön telepített program van fent , ezeknek telepítése max 2 sor a terminálba)100x gyorsabb mint neten keresgélni , aztán külön letölteni meg telepíteni. De ugyanilyen időbeli eltérések vannak a linux előnyére egy rendszerfrissítésnél vagy egy lemezkép kiírásánál is , és még lehetne sorolni.
ugyanazzal a megoldással zip kicsomagolás windowson és ubuntun : https://www.youtube.com/watch?v=trYxtX_sVak
a videó saját,lehet érte átkozni. :P
"A Unix nem Linux,még ha hasonló elven működik is."
Nem hát. Hiszen a Linux Unix (klón). Nem hasonló elven működik, hanem felhasználói szinten pont ugyanúgy.
Robin,ezt csak neked :
„Üdv minden Minix-felhasználónak odaát! Egy (ingyenes) operációs rendszert csinálok (csak hobbiból, nem lesz olyan nagy és profi, mint a gnu) a 386-os (486-os) AT-klónokhoz. Április óta érlelem, és lassan elkészül. Szeretnék visszajelzéseket arról, hogy mi tetszik és mi nem tetszik a Minixben az embereknek, mivel az én operációs rendszerem némileg hasonlít rá (többek között (gyakorlati okokból) azonos a fájlrendszer fizikai kiosztása).
A bash (1.08) és a gcc (1.40) programokat már átültettem, és úgy tűnik, működik a dolog. Ez azt jelenti, hogy pár hónapon belül valami hasznosat fogok kapni, és kíváncsi lennék, milyen funkciókat szeretnének legtöbben. Minden javaslatot szívesen veszek, azt viszont nem ígérem, hogy meg is valósítom őket :-)
- Linus (torvalds@kruuna.helsinki.fi)
Ui.: Igen! Nincs benne Minix-kód és többszálú fs-sel rendelkezik. Nem hordozható (a 386 feladatváltást használja stb.), és lehet, hogy soha nem is fog az AT-merevlemezeken kívül bármi mást támogatni, minthogy nekem csak ez van :-(.”
:o)))
Mindjárt sírok... :o))))))))))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!