Kinek melyik a legkedveltebb OS-e (operációs rendszere) ezek közül?
Csak olyan írjon, aki mindegyiket próbálta, ért is hozzá, és nem csak 1-2 napig volt fent, és nem csak úgy állt hozzá, hogy ez úgyis szar lesz stb. stb.
WINDOWS XP, WINDOWS VISTA, WINDOWS 7, WINDOWS 8 és WINDOWS 8.1
UI.:bocsi a sok feltételért, de ezek tényleg fontos szempontok szerintem
Két rendszer van ami eddig nagyon tetszett. DOS 6.22 és az XP SP3. Ha értesz az informatikához évekig nincs gondod az XP-vel sem, nem kell állandóan újrahúzni. Mivel soha nem játszom, nem bóklászok ilyen-olyan weblapokon - jó néha egy pár programozói orosz oldal :) nagyon sokáig 'elketyeg' újrahúzás nélkül. Van egy 'játékos' gépem az unokáknak, már nagyon régóta XP van rajta és még a kicsik sem tudták tönkre vágni.
Én célszerűségből választok op. rendszert, nem azért mert a szomszédnak is az van. Pár éve 'csináltam' egy kocsmai zenegéphez hasonlót - fizikailag is -, Win 98 alatt, majd később XP, futott a programom :)
Valószínű a koromból - 50+ - és a volt munkámból adódóan gondolkodom így.
Én most néztem nekem mennyit zabál a rendszer.
! giga ramom van abból ha bezárom a böngészőt akkor zabál 1 gigát és már nagyon nem friss rendszer. Steam nekem nem megy mindig, mert minek. De böngészőt megnyitva youtube facebook, és a gyakori és azonnal 1,7 giga a használat mielőtt bezártam 2,5-ön állt. Szóval nekem a böngészőm többet zabál mint maga a rendszer.
Google chrome, de még mindig ez a leggyorsabb nekem.
Érzelmileg a Vista áll hozzám legközelebb. A legszebb felhasználói felület, technológiai áttörés, plusz sajnálom a rengeteg hamis vád miatt, amiért az emberek utálják. Az egyetlen oprendszer, amit pénzért megvettem, és amit boldogan használtam éveken keresztül.
Az XP is jó lenne, de sajnos a 64 bites verziója nem a legjobb dobás, a 32 bites meg kevés a gépnek, és pár technológiát, amire szükségem van, nem támogat. (Pl. SSD normális kezelése.)
A windows 7 az, ami jelenleg a jó dolog, bár egy-két dolgot nem szeretek benne. De ez a maximum, ami most elérhető.
A windows 8.x-et használtam sokat, és kisebb kellemetlenség a felhasználói felülete, annál jobban gyűlölöm a filozófiát, amit képvisel. A telefonizálás, a felhasználó hülyének nézése, a windows store, hogy az embert a fogyasztói társadalom termékének tekinti.
A 10 még rosszabb lesz ebből a szempontból, de ez már nem a kérdés tárgya.
Ha napjaink programjai futnának még a Vistán, ha lennének még hozzá driverek, akkor a Vistát használnám legszívesebben. Ennek hiányában viszont a Windows 7 és a linux párhuzamos használata marad. Remélem, hogy idővel felfejlődik a linux oda, hogy teljesen átveheti a szerepet. A Microsoft nem érdemes több támogatást az embertől.
Windows xp és a 7.
Akárki akármit mond az egyik legstabilabb windows az xp.
Egyszerű és hogyha nem TESZED TELE MINDEN SZEMÉTTEL AKKOR NeM LESZ KÉKHALÁL!Csak már régi és elavult.
Windows 7 szerintem elég közel áll az xp-hez.Gyors és stabil.Jön a windows 10 szerintem nem lesz rossz.Az a baj hogy nehéz felödni a korral.
8.1-et nem használtam.Vistát 2 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!