Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kinek melyik a legkedveltebb...

Kinek melyik a legkedveltebb OS-e (operációs rendszere) ezek közül?

Figyelt kérdés

Csak olyan írjon, aki mindegyiket próbálta, ért is hozzá, és nem csak 1-2 napig volt fent, és nem csak úgy állt hozzá, hogy ez úgyis szar lesz stb. stb.

WINDOWS XP, WINDOWS VISTA, WINDOWS 7, WINDOWS 8 és WINDOWS 8.1

UI.:bocsi a sok feltételért, de ezek tényleg fontos szempontok szerintem

2015. márc. 8. 18:45
1 2 3
 21/27 SimkoL ***** válasza:

Két rendszer van ami eddig nagyon tetszett. DOS 6.22 és az XP SP3. Ha értesz az informatikához évekig nincs gondod az XP-vel sem, nem kell állandóan újrahúzni. Mivel soha nem játszom, nem bóklászok ilyen-olyan weblapokon - jó néha egy pár programozói orosz oldal :) nagyon sokáig 'elketyeg' újrahúzás nélkül. Van egy 'játékos' gépem az unokáknak, már nagyon régóta XP van rajta és még a kicsik sem tudták tönkre vágni.

Én célszerűségből választok op. rendszert, nem azért mert a szomszédnak is az van. Pár éve 'csináltam' egy kocsmai zenegéphez hasonlót - fizikailag is -, Win 98 alatt, majd később XP, futott a programom :)

Valószínű a koromból - 50+ - és a volt munkámból adódóan gondolkodom így.

2015. márc. 8. 19:43
 22/27 anonim ***** válasza:
Friss telepítés már régen volt nálam, de azt észrevettem, hogy amikor 4GB memóriáról 8-ra váltottam, akkor a windows egy picit jobban elterpeszkedett és friss telepítés után is legalább 1-1,2GB memót bekajál. Utána driverek, antivírus és ugrik egy picit, egy kis torrent kliens, steam, origin és megint ugrik egy nagyobbat, ez mellett böngészem 3-4 ablakban és már 2,5GB-nál járok. Para a sebességgel nincs, mert nem túl rosszak a hardverek sem illetve a két win7-es gépben van SSD is...a 8.1-es HTPC-ben csak HDD van, de oda nem is hiányolom az SSD-t. Helyfoglalásban picit jobbnak tűnik a 8.1 mert egy év és minden szükséges alkalmazás után is 30GB alatt van, míg a 7-es gépek már 40 felett járnak (tudom részben ez is felhasználás függő, de mindhárom gépünk hasonló dolgokkal van felvértezve). Boot időt a 8.1 nyeri, de nekem a 7 jobban tetszik, jobb érzés használni...és ezzel a párom is így van.
2015. márc. 8. 19:48
 23/27 anonim válasza:
Windows 8.1: A leggyorsabb és legszebb.
2015. márc. 8. 19:49
 24/27 anonim ***** válasza:
Végül is a munkahelyemen is van pár gép, ami kb 10 éves és azóta megy rendületlenül. Mivel nincs rajtuk telepítgetés és netezés a rendszer is jól bírja, nem kellett még újrahúzni őket. Amúgy magam is elhasználtam az XP-t 2 évig, de azért jellemzően sokat telepítgettem régen és ha más nem is a hardvercserélgetések miatt előbb-utóbb újra kellett húznom a rendszert. Amúgy normál felhasználás mellett szerintem is évekig bírhatják az oprendszerek a strapát, még az XP is (a 98-ról ezt már nem biztos, hogy el merném elmondani).
2015. márc. 8. 19:55
 25/27 anonim ***** válasza:

Én most néztem nekem mennyit zabál a rendszer.

! giga ramom van abból ha bezárom a böngészőt akkor zabál 1 gigát és már nagyon nem friss rendszer. Steam nekem nem megy mindig, mert minek. De böngészőt megnyitva youtube facebook, és a gyakori és azonnal 1,7 giga a használat mielőtt bezártam 2,5-ön állt. Szóval nekem a böngészőm többet zabál mint maga a rendszer.

Google chrome, de még mindig ez a leggyorsabb nekem.

2015. márc. 8. 19:56
 26/27 anonim ***** válasza:

Érzelmileg a Vista áll hozzám legközelebb. A legszebb felhasználói felület, technológiai áttörés, plusz sajnálom a rengeteg hamis vád miatt, amiért az emberek utálják. Az egyetlen oprendszer, amit pénzért megvettem, és amit boldogan használtam éveken keresztül.

Az XP is jó lenne, de sajnos a 64 bites verziója nem a legjobb dobás, a 32 bites meg kevés a gépnek, és pár technológiát, amire szükségem van, nem támogat. (Pl. SSD normális kezelése.)

A windows 7 az, ami jelenleg a jó dolog, bár egy-két dolgot nem szeretek benne. De ez a maximum, ami most elérhető.

A windows 8.x-et használtam sokat, és kisebb kellemetlenség a felhasználói felülete, annál jobban gyűlölöm a filozófiát, amit képvisel. A telefonizálás, a felhasználó hülyének nézése, a windows store, hogy az embert a fogyasztói társadalom termékének tekinti.

A 10 még rosszabb lesz ebből a szempontból, de ez már nem a kérdés tárgya.

Ha napjaink programjai futnának még a Vistán, ha lennének még hozzá driverek, akkor a Vistát használnám legszívesebben. Ennek hiányában viszont a Windows 7 és a linux párhuzamos használata marad. Remélem, hogy idővel felfejlődik a linux oda, hogy teljesen átveheti a szerepet. A Microsoft nem érdemes több támogatást az embertől.

2015. márc. 8. 19:58
 27/27 anonim ***** válasza:

Windows xp és a 7.

Akárki akármit mond az egyik legstabilabb windows az xp.

Egyszerű és hogyha nem TESZED TELE MINDEN SZEMÉTTEL AKKOR NeM LESZ KÉKHALÁL!Csak már régi és elavult.

Windows 7 szerintem elég közel áll az xp-hez.Gyors és stabil.Jön a windows 10 szerintem nem lesz rossz.Az a baj hogy nehéz felödni a korral.

8.1-et nem használtam.Vistát 2 napig.

2015. márc. 8. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!