Kinek melyik a legkedveltebb OS-e (operációs rendszere) ezek közül?
Csak olyan írjon, aki mindegyiket próbálta, ért is hozzá, és nem csak 1-2 napig volt fent, és nem csak úgy állt hozzá, hogy ez úgyis szar lesz stb. stb.
WINDOWS XP, WINDOWS VISTA, WINDOWS 7, WINDOWS 8 és WINDOWS 8.1
UI.:bocsi a sok feltételért, de ezek tényleg fontos szempontok szerintem
"Win8.1 Kevés memóriát eszik, jobb a memóriakezelése. DX11.1."
Én pont tegnap néztem, hogy a 8.1 64 bit és a 7 Ultimate 64 bit alapon hasonló mennyiségű memóriát foglal és kivágott kétszer is a kis gépigényű Portal 2 játékból kevés memóriára hivatkozva (3,5GB van a rendszernek, 512MB az R7 IGP-nek). Ilyet még sosem tapasztaltam más rendszernél. A Dx11.1-nek gyakorlatban semmi hasznát nem látom.
A 10. vagyok nekem sokat fog hozni főleg hogy wp-s telóm van, és most lesz összefűzve a rendszer minden platformon. Szóval nem csak a dx12 az indokom.
# 11
Az érdekes. Nekem még a Home Premiumtól is kevesebbet eszik a 8.1. Bekapcsolás után kb. 850Mb-t ír, 8GB RAM mellett. Win7 4giga RAM mellett is megevett 1gigát. Egyébként mindkettőnél letiltottam pár felesleges szolgáltatást, lehet hogy a win8 jobban meghálálta.
#18 Ha már van rajta pár program, akkor már nem lehet alapnak tekinteni a fogyasztását.
Tisztán kell összehasonlítani 2 rendszer fogyasztását. Már még a driverek is egy csomó erőforrást képesek felzabálni.
Érdekes
Win 7 Pro-t tettem már 2GB memóriás gépre többször is (32 bitest) és azok is megálltak 700MB RAM használat körül alapon. Az Ultimate 64 bit most két gépen is fent van és 4GB memória mellett alapon 850MB-t foglal a kisebbik gépen, míg nálam 8GB memória mellett valamiért 1,5GB-ról indul. A 8.1 64 bitet tegnap néztem és újraindítás után is alapból 1,1GB-t bekajál (3,5GB van a rendszernek) minden extra nélkül és 1,3GB ha elindítom a Steam-t a háttérben. Nekem nem tűnik jobbnak ilyen szempontból a 8.1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!