Windows 8.1 vagy Windows 7, új gépre?
Van egy alig párhónapos gépem, amibe holnap veszek egy SSD-t, és az újratelepítéssel kapcsolatban elbizonytalanodtam, hogy megéri-e Windows 8.1-nél maradnom, vagy pörgessem vissza a Win7-re?
Eddig Windows 8.1-et használtam, nyár óta a laptopomon is, de belefutottam néhány problémába, amiket nem igazán tudok másra fogni, mint az op.rendszerre. Pl. zajos indítás (a ventik felpörögnek, mint egy repülőgép, bekapcsolásnál, és nem akarnak lenyugodni újraindításig - ilyen kb. 2x történt az új gépemen és 1x a laptopon); egérkurzor eltűnése; a Start gomb működésképtelensége kattintásra; 4GB VRAM helyett 3GB-t lát a rendszer; illetve egyszer majdnem komplett elszállt a Windows bekapcsoláskor, amit rendszer visszaállítás, végül is, megoldott.
Játékok és egyébként teljesítmény szempontjából, melyik op.rendszert érné meg használni, a Windows 10 tényleges érkezéséig?
Gépem:
H97-es alaplap
i5-4690
8GB RAM
R9 290X
1TB HDD és majd 250GB Samsung 840 Evo
Egy x64 Windows 7 Home Premiumot ajánlok. Abból is az egyik szervíz pakkosat.
Persze csak ha játékra kell és a legtöbb FPS-t akarod kinyúzni a vasadból. :) Ha nem akkor mehet Win 8.1-is. Az sem egy rossz rendszer, de elég sok játékban volt kevesebb FPS-em és gyakran voltak FPS droppok, Windows 7-en meg nem. NEKEM!
"Játékok és egyébként teljesítmény szempontjából, melyik op.rendszert érné meg használni, a Windows 10 tényleges érkezéséig? "
Ha a 10-et várod, mint a messiást, akkor inkább 8.1-et rakd fel, csak hogy szokjad a sz***rságait, mert a 10 még rátesz majd egy lapáttal, még inkább telefon oprendszer lesz.
Hát igen a Windows X az nagyon multi platform OS akar lenni. :)
De a 8.1-től azért jobb lesz. Nekem a 10-ben lévő start menű és a metro(modernui) keverése kifejezetten tetszett.
A 10-et egyébként a directx 12 miatt is várom. Mint a kérdezőnek nekem sem kellesz új VGA-t venni hozzá mert támogatja az összes R szeria mind három lépcsőjét a dx12-nek. :)
"A 10-et egyébként a directx 12 miatt is várom."
Miért? A Vulkan sokkal jobbnak tűnik, és fut mindenen. Remélhetőleg a DX12 nem válik népszerűvé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!