Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért lett ennyire népszerű a...

Miért lett ennyire népszerű a Google Chrome? A többi szintén nagyon jó böngésző (Mozilla Firefox, Opera, Maxthon) miért nem ennyire népszerű?

Figyelt kérdés

Én többet is használok. Sőt, ha gépet telepítek, akkor általában felteszem rá rögtön a Mozilla Firefoxot, a Google Chrome-ot és a Maxthont is. Régebben Maxthon helyett Operát használtam, de az elment egy kicsit olyan irányba, ami nekem már nem tetszett, ettől függetlenül jó böngésző. Leggyakrabban egyébként a Firefoxot használom, bár van néhány terület amiben a másik kettő jobb (pl.: nyelvtanulásnál jó, hogy a Chrome-nál nem kell kikeresnem a fordítót minden egyes ismeretlen szónál, hanem le tudom ott helyben fordítani, míg a Maxthon képes olyan file-okat is megnyitni, amelyet más program nem nagyon támogat), de sok téren meg a Firefox jobb.

Egy ideje mégis eléggé tarol a Chrome. Nem sokkal gyorsabb, nem sokkal jobb az sem, mint a többi.

Mi lehet a sikerének az oka?

2024. jún. 28. 10:49
1 2 3 4 5 6
 1/55 A kérdező kommentje:
Még egy pluszpont a többiek javára, hogy a Google Chrome egy amerikai techóriás sikerprojektje, ezzel szemben a Mozilla Firefox a Mozilla projektje, ami egy nonprofit szervezet, magánprogramozókból áll javarészt, folyamatosan fejleszti mindenki, hisz nyílt forráskódú. Az Opera szintén egy sokkal kisebb európai (norvég) cég projektje. A Maxthon pedig egy kínai, összegészben szintén nem olyan hatalmas techóriás projektje. A Maxthont többen vádolták kémkedéssel, csak az a baj, hogy a Chrome legalább annyira kémkedik az amerikaiaknak.
2024. jún. 28. 10:53
 2/55 A kérdező kommentje:
2024. jún. 28. 10:56
 3/55 anonim ***** válasza:
0%

"A többi szintén nagyon jó böngésző" --- itt kifelejtetted az Internet Explorert... ;)

Szerintem azért mert ő lépett elsőnek 20 éve, és azóta sincs okom váltani.

2024. jún. 28. 11:03
 4/55 anonim ***** válasza:
Egyszerűen az emberek többsége azt szokta meg. Majd ha lesz egy sokkal jobb az emberek át szoknak oda.
2024. jún. 28. 11:09
 5/55 A kérdező kommentje:

#3.

Az Internet Explorer nagyon sz@r. Még az Edge is az, pedig az már Chromium motort használ.

Egyáltalán nem ő lépett elsőnek. Mindhárom fent említett jóval korábbi. A Firefox ráadásul a Netscape Navigator utódja. Legalábbis sok programozója részt vett a Netscape projektben is már.

A Firefoxnak amúgy több évig volt jókora piaci részesedése.

2024. jún. 28. 11:09
 6/55 A kérdező kommentje:

#4.

A felsoroltak sem rosszak, sőt, régebbiek, szóval azokra is rászokhattak volna ennyi idő alatt.

2024. jún. 28. 11:10
 7/55 anonim ***** válasza:

"Miért lett ennyire népszerű a Google Chrome?"

Le is írtad az okot: "a Google Chrome egy amerikai techóriás sikerprojektje". Elég sok pénz van mögötte, így van pénz fejlesztőkre.

Arról nem is szólva, hogy kvázi monopolhelyzetben van, a mobilplatformján - az Androidon - alapból be van építve a Chrome, nem mellesleg rengeteg személyes információhoz fér hozzá.

És akkor ott van az is, hogy a böngészők egy jó része - a Chrome, az Edge, az Opera =aminek az alapítója hiába norvég, de jelenleg a norvég vállalat kínai tulajdonban van), a Brave, de az általad említett Maxthon (ami ugyancsak kínai) is - mind-mind Chromium-alapú (ami a Google nyílt forrású böngészője).

2024. jún. 28. 11:12
 8/55 anonim ***** válasza:
Kérdező nem azt mondtam, hogy a felsoroltak rosszabbak lennének, hanem hogy kb egy szinten vannak. Ezért nem váltanak. #4 voltam
2024. jún. 28. 11:24
 9/55 A kérdező kommentje:

#7.

A Maxthon nem csak Chromium motort használ, hanem még Tridentet és WebKitet is, valamint van saját projektjük is, ami Kínában elég jól megy. Többek között emiatt írtó gyors.

2024. jún. 28. 11:55
 10/55 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy a Microsoft és az Apple projektjeiből is jelentősen merít.
2024. jún. 28. 11:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!