Az Opera böngésző miért nem népszerűbb PC-n?
Az Androidon nagyon elterjedt, de PC-n nem használják.
Én is csak most telepítettem, és szerintem nagyon gyors. Miért ilyen kicsi a részesedése? Szerintem sokkal jobb mint az IE/Chrome/Firefox.
Sokkal kevésbé terheli a gyenge gépemet.
Én használtam korábban, nagyon gyors/jó volt, de pár flash alkalmazásnál megadta magát..
Aztán feltelepítettem pár hónapja, és ha beléptem a böngészőbe, mindig azt adta be, amit előzőleg bezártam. És nem engedte átállítani (kivették a funkciót). Szóval le is töröltem.
Egyetértek az előttem szólókkal.
PC-n nincs sok értelme az Operának, van annál, sokkal gyorsabb, kevesebb erőforrást igénylő böngésző.
Mobilra optimalizálva van az Opera, de az is más - mindig a mobilos tartalmat tölti be (vagy éppen, úgy, hogy mobilon is, jobban meg tudjad nézni). Itt csak, az alacsony árkategóriás okostelefonoknál jósolok hosszabb időt, illetve a mobil adatforgalommal való gazdálkodás miatt lesz még értelme. A 8 magos, 2 GB RAM-os okostelefonok, már a FLASH weboldalakat is megjelenítő böngészőkkel is, megbirkóznak.
Még a chromium előtti időkben sem volt nagyobb a részesedése, ne ennek tudjuk ezt be.
Opera a reklám áldozatává vált. IE ugye alapértelmezett volt Windowson, Firefox a linuxokon volt sokáig alapértelmezett, meg zászlóshajó mint "szabad böngésző".
Már ekkor sem volt túl nagy a piaci részesedése.
Aztán jött a rituális öngyilkosság a Chromium motorral, ami miatt gyakorlatilag elvesztette értelmét az Opera.
Megszűnt a Sync, a MyOpera, a beépített Email, IRC, stb. kliens, eltűntek a könyvjelzők...
Nagyon sajnálom, mert jó kis böngésző volt, de teljes katasztrófa ez az új irány :-(
Legjobb böngésző volt , de számomra 2013-ban meghalt a desktop Opera. Szinte semmivel nem tud többet a desktop változat mint az androidos...kész vicc az egész , másfél évet kellett várni , hogy portolják Linuxra , nincs szinkronizálás , normális könyvjelzőkezelés, nincsenek témák se...
Kb azoknak való akik csak gondtalan böngészést akarnak és nem vágynak semmire...
Sajnos most mindenhol a felhő szolgáltatásokat erőltetik , az opera sem lett kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!