Van itt olyan aki Windows 10 után Linuxra fog átváltani?
"Linuxra már próbáltam váltani de nem ismeri fel pl a hangkártyát (így nincs értelme)"
Egy ötösért megoldom. Még a disztrót is megválaszthatod, ha nem Mintet szeretnél.
Már a 8(.1) idején dualbootoltam, a 10 pedig végleg teljes váltásra bírt. Nem látom okát a Windowsra való visszatérésnek. A Windows felhasználók laza négyötöde is csak megszokásból használja azt, meg mert okosba meg lehet oldani a szürke licencet. Ha tényleg ki kéne csengetni a 30 ropit gépenként, rögtön nem lenne annyi Windows fanboy.
"Én igen, legfőképp azért mert windows alatt már nem érzem úgy mintha magam birtokolnám a számítógépet."
Nem az a furcsa, hanem az, hogy a 10-nél még érzed.
Szépen, lassan az ingyenes Linux, amihez nem kell külön driver az eszközökhöz, átveszi a fizetős, problémás Windows helyét... ( Ez még 15-20 év kb.)
A fiataloknak javasolnám, hogy ismerkedjenek vele.
"ma 13:25"
De nem én! :XD
Viccet félre téve: Más a téma.
Azóta a Linux rengeteget fejlődött felhasználói szinten is. ( Fejlesztői szinten meg már meg is előzte a Windows-t.)
Én mindig próbálok valami újat, mert Linux-ban lehet. :) Fedora "Hasít", bár a Mint is kb. ilyen jól bejött.
Most már tényleg ott tartunk, hogy vége a Microsoft egyeduralmának.
Tegnap vasàrnap volt. Megvoltak az àllamvizsgàim. Azt szabtam meg magamnak hogy egyetem végéig windows utàna linux.
Hasznàlom lassan a steam deck-et egy éve. Ott megvagyok elégedve az arch alapú steamOS-el. Gondoltam nézek valami hasonlót. Hisz ezt leszàmítva linux noob vagyok.
Megakadt a szemem a manjaro-n. Arch alapú az is, szóval lenne deck-en àtjàràs, és van hozzà KDE Plasma.
Le is szedtem, feltelepítettem, és SEMMI sem működött.
Egy óra volt a hangszórót megcsinàlni. Mikrofonhoz drivert még nem talàltam. A beépített szoftver fetcher 3 különböző hibàt dobott. Nagy nehezen kigoogleztem a tàvoli vàlaszokból mit kéne csinàlni, de ott úgy magyaràztàk egymàsnak az emberek hogy nem kezdőbaràt módon. Szóval a megoldàs megvolt akkor azt is googleznem kellett hogy ültetem àt a gyakorlatba.
Ma hazaérek munkàból folytatom. Mai cél discord belépésig eljutni. Holnapi cél steamet felteni. Hét végére màr jó lenne protonnal jàtszani valamit. Nem tudom hogy distrot kéne-e vàltanom, de minden ami csak ment és működött steamOS-en és windows-on azért itt harcolni kellett eddig. Erre ment el a tegnapom.
Lassan ott tartok hogy yt alapjàn feltehettem volna nyélből Arch-ot KDE Plasma-val, kb ugyan ott lennék Manjaro nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!