Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Telekom korlátozza a külföld...

A Telekom korlátozza a külföldi netrádiókat? Ha igen mi jogon?

Figyelt kérdés

Több külföldi (rengeteg)net rádió, többek között a SyntheticFM is (Közvetlen link hozzá: [link] ) használhatatlanná lett a telekom hálózatán, mind AIMP2-ből, Mint böngészőből. Szaggat, majd megáll.

Ez a telekom, a csodás ha kéred, ha nem, de adjuk net védelemnek a műve, eredménye lett? Vagy csak úgy döntött az ő hálózatán a nagy hálózatsemlegesség jegyébe te ne akarj bizonyos külhoni net rádiókat hallgatni?

A telekomos ismerősöknél is hallgathatatlan a SyntheticFM sok másik külföldi net rádióval együtt. Másik két szolgáltatónál teljesen hibátlan böngészőn is és AIMP2-be is. Tehát nem az eszköz, nem a router, nem a böngésző vagy az AIMP a hibás. A magyar rádiókat természetesen hibátlanul lehet hallgatni netről telekomról is.

Kicsit érdekes ez a korlátozás a fene nagy hálózatsemlegesség jegyébe a telekomtól. Igaz erre a net védelemre amit adnak azt mondják ez arról szól majd a szolgáltató helyetted eldönti mit nyiss meg a neten, mit nézhess meg a neten a te védelmed érdekére hivatkozva.

Ha pedig valami hiba miatt van ez az elég ciki egy ekkora cégnél, főleg úgy ennyi idő után se oldották meg.

aug. 18. 16:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
58%

"Itt a városba senkinél se jók telekomos netről ezek a net rádiók. Viszont másik városból szintén telekomról meg jók.

Na ez hogy jön össze ha a ISP-n kívül esik a probléma forrása? "

Úgy, hogy máskor történhetett ezen rádiók hallgatása, így változik a hálózatok időbeli terheltsége, esetleg még az útvonal is.

"Eddig akinél telekom otthoni net van senkinél se jó a fen említett rádiók. A többi ISP-nél viszont meg jók mindenkinél mind."

Igen, mert mint már írtam: a Telekom egy adott, terheltebb útvonalon keresztül éri el a fent említett rádiókat, míg a többiek másikon.

aug. 19. 13:03
 22/84 A kérdező kommentje:

21/21

"Úgy, hogy máskor történhetett ezen rádiók hallgatása, így változik a hálózatok időbeli terheltsége, esetleg még az útvonal is."

Egy időbe történt, tehát amikor itt (itt folyamatosan használhatatlan napok óta, nincs olyan se néha jó) nem volt jó ebbe a városba, akkor ugyanabba az időpontba másnál másik városba szintén telekom netről meg jó volt mindegyik. Tehát ha az lenne amiről te írsz náluk se menne.

"Igen, mert mint már írtam: a Telekom egy adott, terheltebb útvonalon keresztül éri el a fent említett rádiókat, míg a többiek másikon."

Ezek szerint más városba kevésbé terhelt útvonalon képes a kedves csodás, a magát a legmodernebb, legfejlettebbnek, leggyorsabbnak, legerősebbnek, legstabilabb, legbiztonságosabb szolgáltatónak tartó telekom elérni az említett rádiókat? Kicsit érdekes ez.

aug. 19. 14:04
 23/84 A kérdező kommentje:

20/22

"Kipróbáltam az általad linkelt STREAM-et, és működött. (telekom mobilnetem van, és CHROME-ot használok)"

Le volt írva AIMP2 és böngészőn se megy az említett rádiók. Itt jön a képbe másik városba otthoni telekom neten meg jók az említett rádiók, ugyanazon időpontba, itt, ebbe a városba mwg senkinél nem. A chrome propagálását meg hagyjuk inkább. Elég sok az adatvédelmi gond vele mint a csodás gyártójával is, a googleval. YouTube meg már nincs benne reklámok nélkül elég jó ideje.

"Más kérdés, hogy az adott link "nem biztonságos", azaz HTTPS helyett HTTP protokollt használ, amit a legtöbb böngésző és szolgáltató automatikusan "fenntartásokkal kezel"."

HTTPS-be se ment. Se semmilyen böngészőn, se semmilyen net rádióra képes szoftveren vagy semmilyen eszközön.

"Egyébként telefonon a RADIO FM nevű alkalmazásban a világ szinte összes "netes" rádióadóját hallgathatod."

Mivel le volt írva AIMP2 van elég egyértelmű nem telefonról használjuk a netes rádiókat, hanem laptopról, gépről, vagy éppen erre a célra használt célgépről. Ezt az "okos telefon"-ról csinálunk mindent is propagálást is lehetne hagyni.

aug. 19. 14:20
 24/84 anonim ***** válasza:
58%

"amikor itt (itt folyamatosan használhatatlan napok óta, nincs olyan se néha jó) nem volt jó ebbe a városba, akkor ugyanabba az időpontba másnál másik városba szintén telekom netről meg jó volt mindegyik"

Épp ezért mondom: más útvonal.

"Kicsit érdekes ez."

Semmi érdekesség nincs benne.

A Telekom a tőled a BIX-ig tartó hálózatáért felelős, hisz azt ő építette ki, azt ő birtokolja, felügyeli.

A Telekom által elért német-holland útvonalon levőt meg GTT és az Inetactief.

És az mtr-rel végzett mérések szerint a GTT-Inetactief között van a probléma.

aug. 19. 14:31
 25/84 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha ezzel a Telekomot is megkeresnéd? Persze csak ha nem gondolod, hogy korlátozzák (ki tudja miért), és majd jól le is tagadják...
aug. 19. 14:35
 26/84 anonim ***** válasza:
73%

Ha más helyen, szintén Telekom alatt működik, akkor szerintem egyértelműen leszögezhetjük, hogy a Telekom NEM korlátozza az elérhetőségét az adott rádiónak.

Propagálásról pedig szó sem volt, csak leírtam, hogy én mivel próbáltam, milyen körülmények között, és elsőre működött.

De a kedvedért egyéb módokon is megpróbáltam, és minden esetben működött a dolog. ..

aug. 19. 17:17
 27/84 A kérdező kommentje:

24/26

"Semmi érdekesség nincs benne.

A Telekom a tőled a BIX-ig tartó hálózatáért felelős, hisz azt ő építette ki, azt ő birtokolja, felügyeli.

A Telekom által elért német-holland útvonalon levőt meg GTT és az Inetactief.

És az mtr-rel végzett mérések szerint a GTT-Inetactief között van a probléma"

Ha így van hogy a fenébe lehet más városba meg jó a telekomnál, ha a GTT-Inetactief között van a probléma? Vagy más városba a telekom nem a német-holland GTT-Inetactief útvonalon levőt éri el?

25/26

"Mi lenne, ha ezzel a Telekomot is megkeresnéd? Persze csak ha nem gondolod, hogy korlátozzák (ki tudja miért), és majd jól le is tagadják..."

Meglehet őket keresni, csak mikor néznek rád tátott szájjal, a NAT-olt IP miatt, mert fingjuk sincs róla mi az, kicsit nehéz lesz velük szót érteni a jelen vagy más hiba esetén is, hozzáértés hiányába.

26/26

"Ha más helyen, szintén Telekom alatt működik, akkor szerintem egyértelműen leszögezhetjük, hogy a Telekom NEM korlátozza az elérhetőségét az adott rádiónak."

Ez nem zárja ki annak tényét, hogy a telekom rontott el valamit itt ebbe a városba. Vagy hogy esetleg ők korlátoztak most valami itt ebbe a városba, ami még más városba nem él, még nem érvényes és ott ezért működik.

Ezzel cáfolod az állításod, miszerint a "az mtr-rel végzett mérések szerint a GTT-Inetactief között van a probléma", amin keresztül ügye eléri a té a fent említett rádiót. Ja de több rádióról is szó van amik telekomról nem mennek, más és más útvonallal. Akkor?

aug. 20. 12:13
 28/84 KJUsul ***** válasza:
25%

Érdekes, amit a T-Com csinál. Másoktól is hallottam furcsaságokat illetve neten is voltak ilyen megnyilatkozások, amikor más városokban lévő T-Comosok egymást hülyézték, mert olyan problémákról számoltak be, amik máshol nem voltak.

Egyszóval a T-Com, aljas módon területileg diszkriminál. Kérdés milyen okból??

aug. 20. 12:31
 29/84 anonim ***** válasza:

"Ha így van hogy a fenébe lehet más városba meg jó a telekomnál, ha a GTT-Inetactief között van a probléma? Vagy más városba a telekom nem a német-holland GTT-Inetactief útvonalon levőt éri el?"

Úgy, hogy egy szolgáltatón belül - más városokban - más útvonal is lehetséges.

"Ezzel cáfolod az állításod, miszerint a "az mtr-rel végzett mérések szerint a GTT-Inetactief között van a probléma", amin keresztül ügye eléri a té a fent említett rádiót. "

Nem, nem cáfoltam.

Ha a Telekom hálózatán belül lenne a probléma, akkor már a Telekom hálózatán belül mutatkozna a csomagveszteség, akkor "a magyar rádiókat természetesen nem lehetne "hibátlanul hallgatni netről Telekomról".

aug. 20. 12:35
 30/84 anonim ***** válasza:

"Egyszóval a T-Com, aljas módon területileg diszkriminál. Kérdés milyen okból??"

Nem diszkriminál, mert nincs értelme diszkriminálnia.

Adatforgalom szempontjából elenyésző, az adott kis hallgatottságú rádiócsatornák nem érhetőek el a Telekom TV-szolgáltatásán keresztül, szóval nincs oka a diszkriminálásra.

aug. 20. 12:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!