Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A külföldi hálózathoz nem...

A külföldi hálózathoz nem csatlakozik a 20-as telefonom hogyan kell megcsinálni?

Figyelt kérdés

Eljöttünk Görögbe nyaralni. A mobilhálozatok menüpontba rányomtam az adatrommingra. Utána rámentem a mobilszolgáltató menüpontra. Ott csak 3 lehetőséget dobott ki,ami Cosmote,Nova,Vodafone Gr.

Bármelyikre nyomok nekem nem jön a net. A 30,70 nek jó csak nekem nem én 20as vagyok. Mit kellene csinálnom

aug. 17. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit jelez a telefonod? Van térerő? Kiírja a külföldi hálózat nevét? Van egy R betű a térerő kijelzés környékén? Ha mindhárom igen, akkor vagy jó. Ha ezek közül bármelyik nincs, akkor nem vagy csatlakozva a külföldi hálózathoz. A leggyakrabban elkövetett hiba, hogy nincs bekapcsolva a szolgáltatónál a roaming szolgáltatás, ha van működő telefon fel kell őket hívni. A második leggyakoribb hiba, hogy kézi hálózatválasztáson van a készülék, így nem fog magától a megfelelő partnerhez csatlakozni, állítsd át automatikus hálózatválasztásra. Ha amúgy működik a roaming (pl telefonálni tudsz), csak a net nem, akkor az adatkereted vélhetőleg csak belföldön érvényes. Amikért fizetsz az működik az EU-ban, de az ingyenes "ajándék", "bónusz", stb. netek csak belföldön használhatók. Ha feltöltős vagy az is lehet a probléma, hogy túl kevés az egyenleged, anno a T-Mobile (direkt így írom, mert akkoriban az volt) csak akkor engedett roamingolni, ha legalább 1150 Ft volt az egyenlegeden. Nem tudom ilyen szabály van-e még, mert 15 éve előfizetéses vagyok.
aug. 17. 13:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki a roamingot és úgy keresd.
aug. 17. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 Pont, hogy be kéne kapcsolnia a roamingot.-.-
aug. 17. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Ohh no.roaming nem kell hozzá.
aug. 17. 17:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Van térerő. Az R betű is megvan. Hálózatra cosmote telenor HU-t ír.

Már vettekmm világi netet is ami elvileg az 1.roming országokba is működik(Görög is ide tartozik),de semmi. Amúgy így 90GB netem van. Előfizetős vagyok.

Szóval nem tudom mi a probléma

aug. 17. 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!