Micro laggok- lehet a tápegység?
Már egy csomó kérdést tettem fel erről, de nem mindegyik játékban fordul ak elő a mikro laggok, csak a videókártya igémyesebb játékokban, sok válaszoló írta hogy tápot cseréljek, tehát lehetnek a mikro laggok a táp miatt?
Specs: Intel g3258 @4.2 az oc levétele nem segített
Saphire HD 6950 néha felmegy 77fok fölé nincs oc
Approx 650W-os tápegység
A jövőben még tervezek beszerezni egy i5 4460-at és egy 1060-at, tehát egy tápcsere nem okozna gondot
Erős jellemre vall, ha valaki el tudja ismerni, ha hibázott.
De mint mondtam, hülyeségeket beszélsz. Logikátlan. És mondhatja akárki, attól még hülyeség.
"Average life time (h / 25°C) 100.000"
Ez a "bequiet pure power 9 300W" tápnál megadott adat, vagy ők is rosszul tudják?
"Operating temperature up to (°C) 40"
Ez pedig szintén, csak a környezeti hőmérsékletre. Bár ez egy kissé félrevezető, hiszen nem adja meg a hozzá tartozó terhelést. Ugyanis pl. 50W felvett teljesítménynél akár 50fok is lehet a környezeti hőmérséklet. Ez csak egy olyan adat, mint pl. a VGA gyártóknál, hogy egy R9 390-hez 700W táp kell.
Ja és ezek mind számított értékek, ugye nem gondolod, hogy 30 évig tesztelik, mire kiadják.
A képletet pedig már megkaptad, mi alapján lehet kalkulálni.
A tápot jóval magasabb hőmérsékleten tesztelik, mint az üzemi, ezáltal az üzemideje négyzetes csökken.
De nekem hiába magyarázol a BQ garanciáról, ha a Corsair a 30°C alatt a Continuous output rated temperature-t érti, akkor abba nyilvánvalóan benne van a 430W is, amit le kell tudnia adnia, hosszabb ideig. Ezt írja le szó szerint a Hardwareluxx. Tőlem elkezdhetünk vitatkozni, hogy a gyártók marketingszövegei mit jelentenek pontosan a jogban, de nem sok értelme van, a kérdéshez meg már ennek abszolút semmi köze nincs.
A "jóval magasabb hőmérséklet" ugye nem 42°C? Mert a linkelt teszt alapján ott már nincs hova tesztelni.
Pontosan. Mivel alul van a levegő nyílás a szűrővel.
A kérdésre visszatérve: Saphire HD 6950-et 95 fokig lehet melegíteni. A gyártó szerint.
Nem hinném hogy a táp a gond, szerintem inkább a processzor kevés. Bár a fene tudja. Ma már Ez így őszesegében sem egy erőmű a mai játékokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!