Micro laggok- lehet a tápegység?
Már egy csomó kérdést tettem fel erről, de nem mindegyik játékban fordul ak elő a mikro laggok, csak a videókártya igémyesebb játékokban, sok válaszoló írta hogy tápot cseréljek, tehát lehetnek a mikro laggok a táp miatt?
Specs: Intel g3258 @4.2 az oc levétele nem segített
Saphire HD 6950 néha felmegy 77fok fölé nincs oc
Approx 650W-os tápegység
A jövőben még tervezek beszerezni egy i5 4460-at és egy 1060-at, tehát egy tápcsere nem okozna gondot
Franc se tudta hogy 1500Ft a különbség :D Mondtam vegye akkor az 500w-osat ne rajtam múljon.
Más úgy spórolni egy tápon hogy egy noname szart veszel vagy egy ugyan olyanból 100W-al kisebbet. Szerintem az is elég én nem biztos hogy kiadnék + pénzt egy nagyobb tápra ha elég a 400as is. Márpedig papíron nem fogyasztana a 4460 + 1060as gép 250W-nál többet.
Nekem ez a véleményem nem kért senki senkit arra hogy adjon rá :)
#21 Azért remélem nem a "papíron" fogyasztásra számolsz. Az nagy hiba lenne.
Kérdező:
Az hogy a táp már a gépedben van, az azt jelenti hogy arra akarsz építeni? Érdekes lenne. Akkor úgy kellet volna feltenni a kérdést: Van egy gyenge tápom, mit vegyek hozzá?
Seasonic X 400W például 600W leadására alkalmas 12V ágon, ezt a hardwaresecretsben tesztelték. Attól, hogy valamire 400W van ráírva, semmit nem jelent. Itt linkeltek tesztet a G3258-ről, a teszt az elég sokat fogyasztó tesztkonfigurációval történt (gtx titan), így is el kell tudnia bírnia a Vengeancenek. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a 4+4 pines cpu csatlakozó 350+ Wattra van hitelesítve.
Máshol (pl linustechtips) rengeteg high-end workstation konfigurációt állítanak össze 520W fanless tápegységekkel. Máshol SLI-ra alkalmas 650W tápegységeket pakolnak a gépekbe és mindegyik működőképes.
A CX-ről meg elmondtuk, hogy félre van kalibrálva az OTP-je, ezért nem célszerű olyat venni nagyobb rendszerek alá, így hiába mondod, hogy kevés, mert nem kevés, csak magas környezeti hőmérséklet miatt lekapcsol. A tesztek alatt sem volt soha képes kibírnia a 80% fölötti hosszabb terhelést.
Most itt azért van a dráma, mert bejön pár hülye, akik vettek pár hibás tápegységet és váltig állítják, hogy nem azok. De, azok és nem kéne levetíteni minden más modellre a saját tapasztalatotokat, mert nem ezek nem igazak.
Csak te és csak is a te tapasztalatod a valós! Mindenki más hülye. Megjegyzem hogy rajtad kívül senki nem hülyézett le senkit.
Hol van ez a 400-ból 600 wattot?
A házban 25-27 fok van most és általában, mint környezeti hőmérséklet. Szerinted sok? Pedig van ám benne mi melegítsen. 2 VGA, proci, merevlemezek. És ezt a házat használtam régebben is.
"Mert a tápegység már 35°C-nál lekapcsol."
Az a különbség a logikus gondolkodás és az olvasás utáni tudás között, hogy előbbi rögtön tudja, hogy ez nem lehet igaz, attól függetlenül, hogy olvasta.
Az emberi test hőmérséklete ennél magasabb. Sok tetőtérben szokott lenni ennyi nyáron.
Egy elektronikai alkatrésznek az üzemi hőmérséklete kb. 40 fok.
Ha meg állításod szerint félre lenne kalibrálva, vagyis gyári hibás, rengeteget vittek volna már belőle vissza lekapcsolgatás miatt, vagy cserélte volna a gyár.
De ez kizárt, ugyanis gondolom nem úgy kezdenek el sorozatba gyártani, hogy egyetlen darabot se próbáltak ki.
16 (59%-os válaszoló)
Mi ez a marhaság arról a kiugró fogyasztásról (a tesztben)? Itt valami félreértés lehet. Akkor egy i5-nek meg 7-800W a peak fogyasztása? :)) i7-nek meg 1000W?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!