Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Toshiba merevlemez?

Toshiba merevlemez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Merevlemezt szeretnék vásárolni. Most, egy Toshiba Canvio Basic típusú 2Tb-os külső vinyóm van, amit már lassan kinövök és még most is jön rá közel 50 Gb tananyag.

Ez a vinyó 5 éve üzemel mindenféle probléma nélkül (kopp-kopp), azok ellenére, hogy már túlélt két nagyobb esést, de köszöni szépen, jól van, én ebben a márkában megbízom. Ezért gondoltam, hogy most sem lesz másképp, Toshibát veszek, viszont nem 2.5-est, hanem 3.5-es HDD-t szeretnék, egy asztali, külső házban, mivel nekem csak laptopjaim vannak és SSD-vel (ami nem szereti a sok írást, törlést), így állandó tárként is használnám fixen nem hurcolva magammal. (Illetve eddig merészen éltem, mert csak az említett külső vinyón volt meg minden fontos adatom, fényképem stb.)

A Toshiba P300-at néztem ki 7200 rpm/2Tb.

Viszont olvastam véleményeket és voltak olyan hozzászólások, hogy 1 napig bírta, 5 hónapig bírta, 1 hétig bírta, és ez kicsit megrémisztett.

Van valakinek tapasztalata ezekkel a vinyókkal?

Vagy mi lehet az alternatíva? Esetleg Toshiba csak más típus?

A WD lemezekről elég sok rosszat olvastam, a Seagate lemezeket anniyra nem ismerem...

Előre is köszönöm a segítségeket!

2023. okt. 4. 22:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindig lesznek, akik kifogják a selejtet, ez benne van a pakliban mint ahogy írták is, de a nagyon nagy átlag nem az, hogy egy WD, Toshiba, akármi 1 nap, 1 hét, 1 hónap alatt elszáll. Persze aki pórul járt, az azonnal megy minden létező felületre lehúzni a teljes gyártót.
2023. okt. 5. 22:29
 22/24 A kérdező kommentje:

[link]

Végül őrá esett a választás.

Adattárolásra tökéletes.

Mostmár azon idegeskedem, hogy a gls hogy fogja dobálni a puttonyban. 😂

Köszönöm szépen a segítséget!

2023. okt. 5. 22:37
 23/24 anonim ***** válasza:
2023. okt. 5. 23:13
 24/24 anonim ***** válasza:
Ami a kellemetlen az összes Toshiba, Hitachi hdd-nél az hogy, ha idle time-on van, vagyis nem csinál semmit, nekiál "reszelni" , ez hogy az SMR miatt van-e, vagy más miatt nem tudom, de ez is fejmozgást eredményez, és ezt az említett hangot. WDm Seagate eddig ezeket sosem csinálta "idle time"-kor sem... Egyébként ha töltesz rá, vagy használod, akkor normálisan müködik...
2023. okt. 8. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!