Toshiba külső merevlemez mennyire biztonságos?
pc csere miatt szükség lenne rá, hogy átvigyem a régi laptopról az újra a fájlokat. kb 220 gb-ról lenne szó. Van itthon egy Toshiba Canvio Basic külső merevlemezem, az alkalmas lenne a műveletre? Illetve jó lenne, ha a régi gépen is megmaradnának a cuccok, nem tudom, ez megoldható-e.
Baromira nem értek ezekhez az elektronikus eszközökhöz, szóval előre is bocsi ha hülyeségeket irtam :D csak nagyon félek hogy elvesznek közben a dolgaim
amugy a régi pc-n windows 7 van, az újon már win11, nem tudom, ez számít e valamit
Fájlkezelésnél mindegy az opr.
A külsőre HDD-re átmásolod amit szeretnél, nyitsz egy új mappát rajta pl "mentés" néven, abba a mappába másolsz.
Kijelölöd a fájlokat a mostani gépen: 1. vagy ctrl+a-val - ekkor mindent kijelöl, 2. vagy egyenként bal egérrel a ctrl folyamatos nyomva-tartása mellett.
Majd másolás legyen, ne áthelyezés, a biztonság kedvérét.
Innen az új gépre ugyanezzel a módszerrel átmásolod.
Gondolom lesz rajta C és D partíció...Legyen!
Toshiba Canvio Basic-en van valami? (ntfs-re van formázva?)
Ha nincs rajta semmi megnézném mire van formázva, jobbklikkel. Ntfs legyen!
Jobb-klikk rajta/ tulajdonságok. Ott ha NTFS a fájlrendszer, másolhatsz.
Sima fájl másolás, kijelölöd a mostanin és átmásolod Toshibára. (ctrl+c>>>ctrl+v)
Ha van TotalCommander azzal könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!