A Toshiba rossz márkának számít ?
Az egyik Toshiba 2Tb-os belső HDD 2-3 év után váratlanul elromlott.
Vettem helyette egy ugyanolyat, de ez 1 hét után elromlott.
Vettem egy 2 TB-os külső Toshiba merevlemezt, ez is elromlott pár napon belül.
Nem értem az egészet, én eddig a Toshibát jó márkának tartottam.
Konkrétan ezeket vettem:
Nem különösebben rossz.
Ki lehet fogni rossz gyártási szériát bármelyik gyártótól - lásd például a Backblaze nevű tárhelyszolgáltató legutóbbi negyedéves jelentését:
Bőven 1% alatt van a hibás arány, hiszen nyilván tesztelik eladás előtt.
Itt lassan esélyessé válik, hogy nem rossz szériákat fogtál ki, hanem nálad lesz gond... pl szar hálózati áram, vagy fos táp, vagy valamelyik más alkatrész, ami szétcseszi a feszültségeket. A HDD-k nem szeretik. Gépet cserélj, és kösd szünetmentes táp után.
Szóval villám gond szokott lenni? Közelben hashnál valaki nagyfogyasztó ipari gépeket, hegesztő, stb..? (Ezeknek külön ipari kábelt kell behúzniuk hivatalosan amúgy, de hát nem mindenhol van így, pl románia katasztrofális). Áramszünetek szoktak lenni? Más gépek romlanak el? (Tv, háztartási, stb... ami konnektorra van dugva, bármi?)
Szokott áramszünet lenni minden hónapban 1-2 másodpercre, de szerencsére használok szünetmentes tápegységet számítógéphez is, és az összes Playstation-höz is.
Háztartási gépek nem szoktak elromlani szünetmentes készülék nélkül, csodálom is.
Közelben nem használ senki ipari gépeket.
FSP bronz tápegységet használok. Ezt vajon nem szereti a Toshiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!