Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Htps://www.arukereso.hu/merevl...

Htps://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/toshiba/p300-3-5-6t b-sata3-hdwd260uzsva-p56961984 jó ez a HDD-t ennyiért vagy van olcsóbb is ami még hasznos? Nem kell 6 tera az érdekel amivel a legolcsóbb terankent de még jo

Figyelt kérdés
[link]
2022. jún. 30. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hibaja nincs, csak lassú
2022. jún. 30. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Tucat körüli p300-asom volt, még egy pár darab van a gépben de cserélném őket ssd-re. Egyetlen egynek volt baja de az már az első héten kapott pár szektor hibát, nem foglalkoztam vele mert nem nőt a számuk aztán egy évvel később hirtelen tele lett szektor hibával. Sebességre nem tudok mit mondani mert csak Toshibakat veszek és igazából mind egyforma: D
2022. jún. 30. 13:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Koszi. A sebesség nem gond mert alapvetően tárolásra lesz
2022. jún. 30. 13:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Írtam egy szkriptet:

[link]

ami a három nagy merevlemez-gyártó (WD, Toshiba, Seagate) 3,5 "-os, 5400 és 7200 percenkénti fordulatszámú termékeinek kapacitását és árát kéri le az Árukeresőről. Az eredmény az alábbi JSON--formátumú lista lett 305 termékkel, kapacitás/ár szerint növekvő sorba rendezve (tehát a végén van a legjobb kapacitás/ár arányú termék):

[link]

A legjobb kapacitás/ár arányú termék a

Toshiba P300 3.5 6TB SATA3 (HDWD260UZSVA)

lett (ami csak 5400 RPM-es és lassabb, SMR rendszerű: [link] ).

2022. jún. 30. 16:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Pont az amire rákérdeztem? Köszi
2022. jún. 30. 17:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:

"Szia!

Ezt a szkriptet milyen nyelven írtad meg"

A #4-es hozzászólásom első linkjén található oldalon, a sorszámozott forráskód felett balra látható, hogy "Python 1.72 KB" - amiből az első a nyelv, az utóbbi a mérete.

"és mennyi idő megtanulni ilyen szinten programozni ezen a nyelvem?

Régen hobbiból programoztam így nem nulláról indulok de nem vagyok programozó még informatikus se."

Erre nehéz válaszolni, mert egyén-, képzettség-, képzés-/célfüggő.

Rengeteg Python-oktatóanyag érhető el a neten (például: [link] ) - az alapokat felnőttként, némi angolnyelv-ismerettel és programozási tapasztalattal kb. pár hét megismerni - a speciális, a "web scraping" (így hívják a weboldalakról való információgyűjtés területét) céljára használt függvénykönyvtárak - jelen esetben a "requests" ( [link] ) végzi a weboldal lekérését, a "beautifulsoup" ( [link] ) pedig a kiértékelését, a "json" ( [link] ) meg a JSON-kimenet képzésért - megismerése pár óra-pár nap. Hogy ez - még néha-néha ránézve a speciálisabb, nem minden nap használatos függvénykönyvtárak dokumentációra (mert azokat nem jegyzed meg fejből) - "kisujjból menjen" (ami nem azt jelenti, hogy hátradőlhetsz, mert mindent tudsz), az meg évek.

De még egyszer mondom: ez egyénfüggő.

2022. júl. 1. 10:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Érdekes hogy ennek alig ment fel az ára. jó egykét ezerrel Igen de ez még a normál árfolyam ingadozás be is belefér. Nem érinti az onflacio vagy még nem

2022. júl. 1. 16:46
 8/8 A kérdező kommentje:
???
2022. júl. 1. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!