Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Toshiba merevlemez?

Toshiba merevlemez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Merevlemezt szeretnék vásárolni. Most, egy Toshiba Canvio Basic típusú 2Tb-os külső vinyóm van, amit már lassan kinövök és még most is jön rá közel 50 Gb tananyag.

Ez a vinyó 5 éve üzemel mindenféle probléma nélkül (kopp-kopp), azok ellenére, hogy már túlélt két nagyobb esést, de köszöni szépen, jól van, én ebben a márkában megbízom. Ezért gondoltam, hogy most sem lesz másképp, Toshibát veszek, viszont nem 2.5-est, hanem 3.5-es HDD-t szeretnék, egy asztali, külső házban, mivel nekem csak laptopjaim vannak és SSD-vel (ami nem szereti a sok írást, törlést), így állandó tárként is használnám fixen nem hurcolva magammal. (Illetve eddig merészen éltem, mert csak az említett külső vinyón volt meg minden fontos adatom, fényképem stb.)

A Toshiba P300-at néztem ki 7200 rpm/2Tb.

Viszont olvastam véleményeket és voltak olyan hozzászólások, hogy 1 napig bírta, 5 hónapig bírta, 1 hétig bírta, és ez kicsit megrémisztett.

Van valakinek tapasztalata ezekkel a vinyókkal?

Vagy mi lehet az alternatíva? Esetleg Toshiba csak más típus?

A WD lemezekről elég sok rosszat olvastam, a Seagate lemezeket anniyra nem ismerem...

Előre is köszönöm a segítségeket!

2023. okt. 4. 22:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

Valamit nagyon félreértelmezel.

Az SMR belassul sok adat írásakor. Ez független minden mástól. Raid esetén is belassul, raid nélkül is belassul. Ez olvasható a linkjeiden is.

2023. okt. 5. 12:34
 12/24 anonim ***** válasza:

#11:

"Valamit nagyon félreértelmezel."

Nem, nem értelmeztem félre.

A Te állításod az, hogy "Smr nek semmi köze a raid hez."

Ennek ellenére a belinkelt teszt és a gyártói sajtóközlemények ezt a bizonyítékok nélküli állításodat cáfolják, hogy de van, a RAID tömbök (újra)építésénél jelentkezik ez leginkább.

Ebből lett jogi hercehurca is:

[link]

pont e miatt:

[link]

2023. okt. 5. 12:54
 13/24 anonim ***** válasza:

"Smr nek semmi köze a raid hez."

"Ennek ellenére a belinkelt teszt és a gyártói sajtóközlemények ezt a bizonyítékok nélküli állításodat cáfolják"

Nem cáfolják hanem megerősítik az igazamat.

"a RAID tömbök (újra)építésénél jelentkezik ez leginkább"

Ott _is_ jelentkezik. Csak cégeknél szervereken ez pénzben mérhető, otthon csak bosszankodik rajta az ember.

Nameg otthon más kivárni 10GB film másolását mint cégnél az 50TB tömb újraépítését... 😄

2023. okt. 5. 13:10
 14/24 anonim ***** válasza:

#13:

"Nem cáfolják hanem megerősítik az igazamat."

De, cáfolják.

Az állításod: "Smr nek semmi köze a raid hez."

A cáfolatok meg olvashatóak a már belinkelt oldalakon: tesztek, gyártói állásfoglalások, jogi keresetek. Q.E.D.

"Ott _is_ jelentkezik. "

Tehát VAN KÖZE, azaz CÁFOLTUK a bizonyítékok nélküli állításodat.

2023. okt. 5. 13:22
 15/24 anonim ***** válasza:

Akkor ez a _te_ értelmezésed:

- mi köze a jpg nek az smr hez?

- az hogy a jpg a hdd-n van.. 😄😂🤣

2023. okt. 5. 14:28
 16/24 anonim ***** válasza:

#15: Ez terelés: szalmabáb érvelési hibába ( [link] ) estél.

A hibás, bizonyítékok nélküli állításod az volt, hogy - idézem: "Smr nek semmi köze a raid hez." - amit a már belinkelt tesztek, gyártói állásfoglalások, jogi keresetek egyértelműen cáfolnak.

2023. okt. 5. 14:45
 17/24 anonim ***** válasza:
Nekem a Toshiba Store Alu 2 típusú 3,5"-os külső vinyóban gyárilag(!) Seagate Barracuda (1TB) van, 2010-es gyártmány. Remekül működik.
2023. okt. 5. 15:24
 18/24 A kérdező kommentje:

[link]

Most ezt néztem ki. Csak 5400, de belegondolva nekem felesleges (vagyis nem indokolt) a 7200. Adattárolásra kell csak.

van valakinek tapasztalata ezzel a vinyóval kapcsolatban?

2023. okt. 5. 20:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Ez SMR, ezért én nem venném meg.

2023. okt. 5. 20:44
 20/24 A kérdező kommentje:

[link]

És ő?

2023. okt. 5. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!