Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Win 10-hez kérnék infót?

DK-s kérdése:

Win 10-hez kérnék infót?

Figyelt kérdés

Korábban felraktam a gépemre a win10-et, de a sebessége katasztrofális volt. Minden (is) akadt rajta, úgyhogy legyalultam, és visszapakoltam a 7-et.

Ma a lányom kért meg hogy tegyem fel neki a 10-et a 7 helyett, mert meg akarja ismerni. Előrelátóan vinyót cseréltem, és nem nyúltam a 7-es vinyóhoz. (SSD)

Egy óra múlva majdnem sírva kért hogy tegyem vissza a 7-et, mert a 10 egyszerűen használhatatlan. Minden akad amit a 7 simán vitt, és sok minden egyszerűen kifagyott.

Van valami módja hogy legalább a win7 szintjére lehessen feltornázni ezt a fostalicskát, vagy törődjek bele hogy a 7-el kell kihúznom, ameddig csak lehet?

2023. márc. 15. 15:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 P.O.C. ***** válasza:
100%

#40: Értem, és szerinted meddig kéne támogatniuk a hardvergyártóknak egy szoftvert? A végtelenségig? Simán elvárnád azt is, hogy pl. Windows 95 driver legyen egy RTX 4090 -hez is? Vagy nálad hol az "egészséges" határ?

Költsenek több tíz millió dollárt el a fejlesztésre a felhasználók töredéke kedvért? Mintha nem is ebben a világban élnél. Ha a te felfogásoddal fejlődne a világ, még mindig ott tartana a gamer piac, hogy fal labdázunk karakteres felületen MS-DOS alatt, mert egy petákot nem vagy hajlandó áldozni a fejlesztésekre. Ráadatásul régenmindenjobbvót', ugye?

2023. márc. 16. 08:26
 42/61 anonim ***** válasza:
0%
#41 Állítom, hogy a felhasználók egy tekintélyes része még ma is win7-et használna, ha a hardvergyártók támogatnák. Biztos, hogy vannak olyan megállapodások a hardver- és a szoftvergyártók között, amiket nem hoznak nyilvánosságra, és ez is közéjük tartozik.
2023. márc. 16. 11:02
 43/61 P.O.C. ***** válasza:
93%

#42: Csak a kapitalizmus g*cire nem úgy működik. Ha egy nagy szoftverórás helyébe lennél, mit tennél? A növekedést választanád, az eladásaidat növelnéd újabb innovációkkal vagy elevickélnél a langyos vízben, évekig semmi újat nem mutatva, majd szép lassan eltűnnél? Hagynád hogy a konkurencia szép lassan eltemessen?

Ez már Nokiának sem jött be, pedig a butatelefonok korszakában Ő volt a király az abszolút piacvezető, azt hitte majd mindenki nyomkodni fogja tovább a fizikai gombokat, meg gagyi Symbiant fog használni, evickélt szépen a langyosvízbe, mire felébredt a mélyálomból már túl késő volt, a többi már történelem..

2023. márc. 16. 11:25
 44/61 anonim ***** válasza:
93%
42: A nagy hozzáértés mellett annyi logika is férhetne a dologba, hogy nem véletlen az új rendszer. Olyan mintha egy 50 éves autó karosszériájába akarnál belegyömöszölni egy modern autó technikáját. Ja valamennyire össze elhet hozni, de nem feltétlen lesz belőle köszönet.
2023. márc. 16. 13:24
 45/61 anonim ***** válasza:
93%
~hasonló 2. gen intel laptop van itt előttem. Kiválóan megy a W10 SSD-ről. YT-ot érdemes átállítani h.264-re, mert a vp9-et nem támogatja a hardver. Ehhez böngészőkiegészítő kell: h264ify vagy youtube enhancer beállításai között találsz erre lehetőséget.
2023. márc. 16. 18:47
 46/61 A kérdező kommentje:

Egyszerűen úgy televágtátok válasszal a kérdésem, hogy nem tudok mindenkinek külön válaszolni.

Tehát:

SSD van benne, nem HDD. (most tényleg ennyire h'lyének néznek egyesek?!)

A legerősebb játék amire használja, az a Fortnite. Win7-en gyönyörűen futott, ugyanúgy mint a Roblox.

Winfos 10-en totál lerongálta a felbontást, akadozott, a Roblox ki is fagyott. Visszaraktam a régi win7-es vinyót, azóta megint rendben van.

Igen, tiszta telepítés. Online, a Microsoft oldaláról.

Én sem értem ezt. TUDOM hogy nem szabadna lerongálnia, de mégis megteszi. Ugyanez a szitu az én laptopommal is. Win7-el villámgyors, win10-el viszont mintha valami ősöreg gépen próbálnám futtatni. Kb egy óra után zúztam le, és raktam vissza a 7-et. A TOR böngészőt például használhatatlanra lassította, plusz ki is fagyott. Feladatkezelőből kellett leállítanom.

2023. márc. 16. 19:01
 47/61 anonim ***** válasza:
Nem 32 bites?
2023. márc. 16. 19:08
 48/61 A kérdező kommentje:
Nem. 64
2023. márc. 16. 19:09
 49/61 A kérdező kommentje:

#47-nek:

Bár nem sokáig időztem a 10-en, de egy dolog nagyon szemet szúrt!

Mi az a kibaxott sok folyamat a feladatkezelőben, ami fut? Minek?!

Szerintem ott lehet a "kutya elásva".

2023. márc. 16. 19:11
 50/61 anonim ***** válasza:
90%
Azok ugyanúgy megvoltak Windows 7en is, csak a feladatkezelő nem mutatta őket.
2023. márc. 16. 19:16
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!