Win 10-hez kérnék infót?
Korábban felraktam a gépemre a win10-et, de a sebessége katasztrofális volt. Minden (is) akadt rajta, úgyhogy legyalultam, és visszapakoltam a 7-et.
Ma a lányom kért meg hogy tegyem fel neki a 10-et a 7 helyett, mert meg akarja ismerni. Előrelátóan vinyót cseréltem, és nem nyúltam a 7-es vinyóhoz. (SSD)
Egy óra múlva majdnem sírva kért hogy tegyem vissza a 7-et, mert a 10 egyszerűen használhatatlan. Minden akad amit a 7 simán vitt, és sok minden egyszerűen kifagyott.
Van valami módja hogy legalább a win7 szintjére lehessen feltornázni ezt a fostalicskát, vagy törődjek bele hogy a 7-el kell kihúznom, ameddig csak lehet?
Régi a hardver, de attól függetlenül nem kéne annyira akadnia. Elképzelhető, hogy a háttérben futott valami ami lehúzta a gépet, pl frissítések, OneDrive szinkronizáció, stb.
Mire használjátok a gépet?
Lehet nincs is szükség Windowsra. A Windows 7 már nem támogatott rendszer, tehát nem mondható biztonságosnak.
Próbáljatok ki egy Linuxot, mondjuk a Linux Mint-et. Régebbi gépeken köztudottan jobban fut mint a Windows 10/11.
Az viszont egy másik világ, de azt is meg lehet tanulni mint a Windowst.
A win10 soha nem fogja megközelíteni használhatóságban a 7-et, bármit csinálsz. Használjon 7-et!
Az nem érv, hogy nem támogatott és nem biztonságos, mivel egyrészt egyik winfos sem biztonságos, másrészt a 10-en is ki kell kapcsolni a frissítéseket, különben még jobban belassítják a gépet, de akár tönkre is tehetik a rendszert.
Nem vártárok meg a frissítéseket szerintem, sokáig tart win10-11-nél, és egy ideig frissít-frissít...
Ha minden fent van a sajgépen-en keresztül, lemezkarbantartó és itt a rendszerfájlok törlését indtsd. Rendszer update törlés, és kézbesítési fájlok törlése, a többit ne. Ezzel is elszuttyog egy darabig, amit lehet pont akkor csinált, amikor használta a lányod.
Megjelenést leggyorsabbra, betűtípusok simításával.
Egy korszerű Windows 10 illetve 11 igenis biztonságosnak mondható.
A 7 -es már nem (és már a 8.1 sem). Sok exploit van rá, és nem kap már semmilyen foltozást.
Haladni kell a korral, a hetes már elavult.
Windowsból már csak 2 biztonságos opció van: a 10 és a 11.
Ha meg kikapcsolod a frissítéseket, azzal csak magad alatt vágod a fát.
Én megjelenése óta (2015) használom a 10-est, egyszer sem tette tönkre a rendszert egyik frissítése sem.
Mondjuk kezdjük ott, hogy én legális forrásból származó Windowst használok, ami be is van aktiválva és nem ilyen kalózkodott aktivátoros baromságokkal meg hasonlókkal. Tudatosan használom a gépemet, nem töltök le mindenféle gagyi adware meg spware programokat, illetve minden szoftver legális forrásból származik.
#21 voltam.
#24 Aki ért egy kicsit az informatikához, az nem használja a windows és a biztonság szavakat egy mondatban (ezt a mondatot leszámítva) :)
A céges gépen sajnos nem tudom kikapcsolni a winfos update-et, és érezhetően lassul minden egyes frissítés után. A saját gépemen telepítés után első dolgom volt kikapcsolni (amúgy kalóz winfos van rajta, mert az annyiba kerül, amennyit ér), és most is ugyanolyan gyors, mint szűzen.
#25, 3 pipás.
Te itt ilyen egyszemélyes háborút folytatsz már egy jóideje a Windows ellen.
Érvet még soha nem írtál, csak farzsebből, fóbiából fikázod.
#25 Értek valamennyire az informatikához és azt is kijelenthetem, hogy a Windows 10 és a 11 igenis biztonságosnak mondható. :)
Azt is tudom, hogy a vannak ettől biztonságosabb rendszerek, de mint említettem a biztonság az nagyban függ a felhasználó felhasználási módjain.
Ha valaki hülye és hülyeségeket csinál (pl kikapcsolja a frissítéseket vagy a defendert, hogy fel tudja telepíteni a random oldalról lekalózkodott photoshopot vagy valamit), akkor ne csodálkozzon, hogy a háttérben ott csücsül a sok reklámprogram, kémprogram, kriptovaluta bányászó meg hasonlók.
Az, hogy miért lassul a gép, azt száz dolog okozhatja...
Például: "(amúgy kalóz winfos van rajta, mert az annyiba kerül, amennyit ér." Vagy mondjuk egy tizen akárhány éves Pentiumos gépre nem biztos, hogy 10-est kéne tenni...
Ha meg annyiba kerül, amennyit ér, akkor minek használod? :D
Microsoft oldaláról leszedhető a Windows 10 és a 11. Kulcsot pedig lehet venni 4-5 ezer forintért. Ennyit is sajnálsz rá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!