Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Win 10-hez kérnék infót?

DK-s kérdése:

Win 10-hez kérnék infót?

Figyelt kérdés

Korábban felraktam a gépemre a win10-et, de a sebessége katasztrofális volt. Minden (is) akadt rajta, úgyhogy legyalultam, és visszapakoltam a 7-et.

Ma a lányom kért meg hogy tegyem fel neki a 10-et a 7 helyett, mert meg akarja ismerni. Előrelátóan vinyót cseréltem, és nem nyúltam a 7-es vinyóhoz. (SSD)

Egy óra múlva majdnem sírva kért hogy tegyem vissza a 7-et, mert a 10 egyszerűen használhatatlan. Minden akad amit a 7 simán vitt, és sok minden egyszerűen kifagyott.

Van valami módja hogy legalább a win7 szintjére lehessen feltornázni ezt a fostalicskát, vagy törődjek bele hogy a 7-el kell kihúznom, ameddig csak lehet?

2023. márc. 15. 15:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
75%

Régi a hardver, de attól függetlenül nem kéne annyira akadnia. Elképzelhető, hogy a háttérben futott valami ami lehúzta a gépet, pl frissítések, OneDrive szinkronizáció, stb.

Mire használjátok a gépet?

Lehet nincs is szükség Windowsra. A Windows 7 már nem támogatott rendszer, tehát nem mondható biztonságosnak.

Próbáljatok ki egy Linuxot, mondjuk a Linux Mint-et. Régebbi gépeken köztudottan jobban fut mint a Windows 10/11.

Az viszont egy másik világ, de azt is meg lehet tanulni mint a Windowst.

2023. márc. 15. 17:33
 22/61 anonim ***** válasza:
0%

A win10 soha nem fogja megközelíteni használhatóságban a 7-et, bármit csinálsz. Használjon 7-et!

Az nem érv, hogy nem támogatott és nem biztonságos, mivel egyrészt egyik winfos sem biztonságos, másrészt a 10-en is ki kell kapcsolni a frissítéseket, különben még jobban belassítják a gépet, de akár tönkre is tehetik a rendszert.

2023. márc. 15. 17:43
 23/61 anonim ***** válasza:
100%

Nem vártárok meg a frissítéseket szerintem, sokáig tart win10-11-nél, és egy ideig frissít-frissít...

Ha minden fent van a sajgépen-en keresztül, lemezkarbantartó és itt a rendszerfájlok törlését indtsd. Rendszer update törlés, és kézbesítési fájlok törlése, a többit ne. Ezzel is elszuttyog egy darabig, amit lehet pont akkor csinált, amikor használta a lányod.

Megjelenést leggyorsabbra, betűtípusok simításával.

2023. márc. 15. 17:44
 24/61 anonim ***** válasza:
97%

Egy korszerű Windows 10 illetve 11 igenis biztonságosnak mondható.

A 7 -es már nem (és már a 8.1 sem). Sok exploit van rá, és nem kap már semmilyen foltozást.

Haladni kell a korral, a hetes már elavult.

Windowsból már csak 2 biztonságos opció van: a 10 és a 11.

Ha meg kikapcsolod a frissítéseket, azzal csak magad alatt vágod a fát.

Én megjelenése óta (2015) használom a 10-est, egyszer sem tette tönkre a rendszert egyik frissítése sem.

Mondjuk kezdjük ott, hogy én legális forrásból származó Windowst használok, ami be is van aktiválva és nem ilyen kalózkodott aktivátoros baromságokkal meg hasonlókkal. Tudatosan használom a gépemet, nem töltök le mindenféle gagyi adware meg spware programokat, illetve minden szoftver legális forrásból származik.

#21 voltam.

2023. márc. 15. 17:58
 25/61 anonim ***** válasza:
0%

#24 Aki ért egy kicsit az informatikához, az nem használja a windows és a biztonság szavakat egy mondatban (ezt a mondatot leszámítva) :)

A céges gépen sajnos nem tudom kikapcsolni a winfos update-et, és érezhetően lassul minden egyes frissítés után. A saját gépemen telepítés után első dolgom volt kikapcsolni (amúgy kalóz winfos van rajta, mert az annyiba kerül, amennyit ér), és most is ugyanolyan gyors, mint szűzen.

2023. márc. 15. 18:04
 26/61 anonim ***** válasza:
97%

#25, 3 pipás.

Te itt ilyen egyszemélyes háborút folytatsz már egy jóideje a Windows ellen.

Érvet még soha nem írtál, csak farzsebből, fóbiából fikázod.

2023. márc. 15. 18:16
 27/61 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ő az egyetlen.
2023. márc. 15. 18:21
 28/61 anonim ***** válasza:
95%

#25 Értek valamennyire az informatikához és azt is kijelenthetem, hogy a Windows 10 és a 11 igenis biztonságosnak mondható. :)

Azt is tudom, hogy a vannak ettől biztonságosabb rendszerek, de mint említettem a biztonság az nagyban függ a felhasználó felhasználási módjain.

Ha valaki hülye és hülyeségeket csinál (pl kikapcsolja a frissítéseket vagy a defendert, hogy fel tudja telepíteni a random oldalról lekalózkodott photoshopot vagy valamit), akkor ne csodálkozzon, hogy a háttérben ott csücsül a sok reklámprogram, kémprogram, kriptovaluta bányászó meg hasonlók.

Az, hogy miért lassul a gép, azt száz dolog okozhatja...

Például: "(amúgy kalóz winfos van rajta, mert az annyiba kerül, amennyit ér." Vagy mondjuk egy tizen akárhány éves Pentiumos gépre nem biztos, hogy 10-est kéne tenni...

Ha meg annyiba kerül, amennyit ér, akkor minek használod? :D

Microsoft oldaláról leszedhető a Windows 10 és a 11. Kulcsot pedig lehet venni 4-5 ezer forintért. Ennyit is sajnálsz rá?

2023. márc. 15. 18:24
 29/61 anonim ***** válasza:
96%
Az ilyennek felesleges ezt írni, aki papíron felnőtt, de ovis szinten " winfosozik ", abból nem nézem ki azt, hogy értelmesen elhet vele valamiről beszélni, mert vallási szinten hisz dolgokban.
2023. márc. 15. 18:31
 30/61 anonim ***** válasza:
5%
#28 A céges gépen szerinted kalóz winfos van? Mert ahogy már írtam, minden egyes frissítéstől egyre lassabb. Azon még külön röhögni szoktam, hogy ha feltelepül egy frissítés, másnap mindig települ még egy, hogy kijavítsák, amit az előzővel elrontottak (vagy legalábbis megpróbálják) :D
2023. márc. 15. 18:33
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!