Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Win 10-hez kérnék infót?

DK-s kérdése:

Win 10-hez kérnék infót?

Figyelt kérdés

Korábban felraktam a gépemre a win10-et, de a sebessége katasztrofális volt. Minden (is) akadt rajta, úgyhogy legyalultam, és visszapakoltam a 7-et.

Ma a lányom kért meg hogy tegyem fel neki a 10-et a 7 helyett, mert meg akarja ismerni. Előrelátóan vinyót cseréltem, és nem nyúltam a 7-es vinyóhoz. (SSD)

Egy óra múlva majdnem sírva kért hogy tegyem vissza a 7-et, mert a 10 egyszerűen használhatatlan. Minden akad amit a 7 simán vitt, és sok minden egyszerűen kifagyott.

Van valami módja hogy legalább a win7 szintjére lehessen feltornázni ezt a fostalicskát, vagy törődjek bele hogy a 7-el kell kihúznom, ameddig csak lehet?

2023. márc. 15. 15:25
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
95%
Az Apple-nél is előfordul hibás frissítés, én nem ez alapján ítélek meg egy operációs rendszert. Nehogy a Linuxot hozd fel ellenpéldaként...
2023. márc. 15. 18:37
 32/61 anonim ***** válasza:
100%

#30 "ha feltelepül egy frissítés, másnap mindig települ még egy, hogy kijavítsák, amit az előzővel elrontottak (vagy legalábbis megpróbálják) :D"

Ez már a Microsoft hülyesége, bár én nem tapasztaltam ilyet túl gyakran.

Havonta jön kb. 1-2 frissítés, ami feltelepül kb 10-15p alatt, újraindítom amikor tudom és minden oké utána is, nem tapasztalok lassulást, pedig nem egy mai gépem van. AMD FX-4130, 12GB DDR3 RAM, GTX 750 Ti, a rendszer pedig SSD-ről fut.

2023. márc. 15. 18:43
 33/61 P.O.C. ***** válasza:
95%

#25: Amúgy a kalózkodást is lehet okosan csinálni, csak utána kell olvasni. Úgy lehet digitális liceced, hogy egy forintot sem fizettél érte. Ezzel elkerülhető hogy kétes eredetű aktivátor legyen a gépeden, ami kit tudja milyen finomságokat tartalmaz még.

Amúgy én is jót röhögök az ilyeneken. Én csak úgy nevezem őket "kenjük be sárral, jóvanazúgy" figurák. Ezeknek mindig minden szar, sosem működik semmi. És persze sosem bennük van a hiba, mindig valami másra vetítik ki.

Fingom sincs milyen géphasználati szokásaik vannak az ilyeneknek, de valami biztos nem kerek, vagy csak tényleg ennyire szerencsétlen az informatikában.

Megjelenése óta használom a 10 -et én is, még csak egyszer omlott össze, de sz is egy rossz NOD32 frissítés miatt, csökkentett módban törltem működött minden tovább. Nálam nem lassult a 10 sosem Update után. 3. generációs i5, 8 GB RAM, az igaz kb. az elsők között vettem SSD -t, mikor már kezdett emberi ára lenni 2011 -ben, de a 10 -et végig ugyan azon az SSD -n használtam, csak az új gépemhez vettem másikat.

2023. márc. 15. 18:50
 34/61 anonim ***** válasza:
96%

Kettő alternatívát tudok elképzelni:

1. soha nem volt korszerű gépe, mindig mások által már 10x lerúgott, elavult szarokhoz tudott csak hozzájutni. Ezért akinek esetleg egy korszerű, ne adj isten drágább PC-n évek óta semmi problémája a Windowssal, az egy "informatikai analfabéta". Ilyenkor szimpla irigységből a Windowst fikázza, hogy lelki békére leljen.

2. pedig az, hogy világ életében warezolt mindent, ész nélkül természetesen. Itt meg ugye nem kell részletezni, hogy hol van a bibi.

Viszont egy csökkent értelmi képességű embernek ezt úgysem tudod megmagyarázni, hisz a saját állításait sem tudja alátámasztani érvekkel. Csak fröcsögni akar/tud, ennyi.

2023. márc. 15. 19:02
 35/61 anonim ***** válasza:
15%

#31 Mindenhol előfordul hibás frissítés, csak ami nem Micro$oft, annál hibátlan frissítés is előfordul :)

#34 Korszerű, gamer gépem van, és mint már írtam, teljesen jól működik a winfos update kikapcsolásával. Kalóz winfossal és jó pár egyéb kalóz szoftverrel. Persze értek hozzá, okosan használom, naprakész víruskergetővel (ami természetesen nem a winfos beépítettje). Ellentétben a céges géppel, amin minden szoftver legális, mégis egyre alkalmatlanabb a munkára.

2023. márc. 15. 19:29
 36/61 anonim ***** válasza:
94%
Ja hozzá értés megvan....
2023. márc. 15. 19:34
 37/61 anonim ***** válasza:
95%

Tehát van egy korszerű gamer géped, ami szerintem nem kis tétel, de a szoftverre már sajnálod a pénzt... :D

Gondolom a naprakész víruskergetőd és a játékok is mind torrentesek...

Ilyen felhasználással nem csoda, ha "winfos" lesz a Windows.

A céges gépeddel meg valószínűleg más a probléma és nem a frissítések, ha egyre alkalmatlanabb.

2023. márc. 15. 21:52
 38/61 anonim ***** válasza:
0%

#37 Bitdefendert használok, ami alapból ingyenes. A játékok torrentesek, igen. És azért van pénzem gamer gépre, mert szoftverre nem költök :)

A céges gépen sokkal lassabb a winfos, mint a sajátomon, pedig az se egy rossz masina. Igaz, azon már befrissült 11-re, ami még a 10-nél is hulladékabb. Értem én, hogy Micro$oft fanság meg minden, de azért van, ami védhetetlen :)

2023. márc. 16. 06:44
 39/61 P.O.C. ***** válasza:
95%

#38: Ha szerinted, akkora hulladék, mi a szarért használod? Nem kötelező egyáltalán. Rakj fel egy elavult Windows 7 -et, ha az annyira tökéletes. Jah hogy ott már el sem indulnak a torrentes szarjaid, mert nincs támogatás se DirectX 12.

Ha meg Linuxot használnál meg azért sírna a szád, hogy nem megy rajta szinte semmi, ami Windowson pöcc röfre megy.

2023. márc. 16. 07:02
 40/61 anonim ***** válasza:
62%
#39 Sajnos éppen azért, mert modern gépem van, nincsenek a hardvereimhez win7-es driverek, pedig hidd el, azt használnám, ha megtehetném. A kérdezőnek és a lányának is azt ajánlom.
2023. márc. 16. 07:10
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!