Win 10-hez kérnék infót?
Korábban felraktam a gépemre a win10-et, de a sebessége katasztrofális volt. Minden (is) akadt rajta, úgyhogy legyalultam, és visszapakoltam a 7-et.
Ma a lányom kért meg hogy tegyem fel neki a 10-et a 7 helyett, mert meg akarja ismerni. Előrelátóan vinyót cseréltem, és nem nyúltam a 7-es vinyóhoz. (SSD)
Egy óra múlva majdnem sírva kért hogy tegyem vissza a 7-et, mert a 10 egyszerűen használhatatlan. Minden akad amit a 7 simán vitt, és sok minden egyszerűen kifagyott.
Van valami módja hogy legalább a win7 szintjére lehessen feltornázni ezt a fostalicskát, vagy törődjek bele hogy a 7-el kell kihúznom, ameddig csak lehet?
A fene a formáját, hogy a 486-oson nem megy a Win 10 micsoda dolog nem?
Fogadd el, hogy elavult, kész, ha W10-et akarsz akkor tegyél alá hardvert, erre meg a 7 amit max érdemes.
Nem a W10 hibája az, ha jóformán minimum gépigény alatti konfigon próbálod megmozdítani aztán nem megy ahogy kéne.
#12-nek:
Annak idején az XP-t is "szétbombáztam" hogy jóval tovább tudjam használni mint az átlag.
Asz'szem most a win7 fog következni. XD
Vagy elkezdem babrálni a 10-et.
Ismét #12-nek:
Egyébként miféle "minimum gépigény"-ről beszélsz?
CPU: 1 gigahertz (GHz) or faster
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
GPU: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
Tárhely: 20 GB
Hálózat: A Microsoft account and Internet access
Erre én igencsak "ráverek".
Azt csak azért írják oda, hogy ki legyen töltve ez a rész is. Sok értelme nincs a hivatalos Windows gépigényt nézni. A valóságban annál mindig sokkal több kell a zavartalan futtatáshoz.
Amúgy nem lenne még olyan nagyon szar gép ez. Rakj bele egy erősebb i5 -öst. 5-10 ezer forintért van a hardveraprón. A rendszert meg SSD -n futtasd, ne valami ezer éves vinyótól várd a csodát. Driverezd fel rendesen a gépet.
Ha ez után se fut normálisan, az már User error.
Akkor ajánlom figyelmedbe ezt a listát:
Az egy dolog, hogy megmozdul egy random 1Ghz-es procival pl, de nem véletlen jött ki ez a lista pl, és ez még az egyik legkorábbi Win 10 verzióhoz van, egy procit nem csak az órajele határoz meg. Egy rakat utasításkészlet is hiányzik a régebbi procikból.
De " bombázhatod " bárhova, ez kb olyan mintha azon panaszkodnék, hogy a Trabantommal nem tudok autópályatempót menni, pedig a mai autók tudják mind. Ja persze szétbombázhatom, kiszórok belőle pótkereket mindent, aztán 100 helyett 105 lesz a vége, de attól még ugyanúgy elavult marad.
Frissítések nem futnak a háttérben (?) az baromira lassít régi gépet. Amúgy a megjelenésen tudsz állítani---leggyorsabbra. Automatikusan induló programoknál kilőve ezt-azt.
Ezen a gépen menni kéne a 10-nek, nem gyorsan ugyan.
Tiszta telepítéssel csináltátok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!