Win 10-hez kérnék infót?
Korábban felraktam a gépemre a win10-et, de a sebessége katasztrofális volt. Minden (is) akadt rajta, úgyhogy legyalultam, és visszapakoltam a 7-et.
Ma a lányom kért meg hogy tegyem fel neki a 10-et a 7 helyett, mert meg akarja ismerni. Előrelátóan vinyót cseréltem, és nem nyúltam a 7-es vinyóhoz. (SSD)
Egy óra múlva majdnem sírva kért hogy tegyem vissza a 7-et, mert a 10 egyszerűen használhatatlan. Minden akad amit a 7 simán vitt, és sok minden egyszerűen kifagyott.
Van valami módja hogy legalább a win7 szintjére lehessen feltornázni ezt a fostalicskát, vagy törődjek bele hogy a 7-el kell kihúznom, ameddig csak lehet?
#51-nek:
Nem tudom, nem néztem. A futó folyamatok alatt láttam túl sokat.
Abnormálisan sokat!
Win7-en 6 alapfolyamat fut, a win10-en 20 körül lehetett.
Kérdező, melyik kiadást telepítetted? Ugye nem a Pro-t vagy Enterpriset v hasonlót? Mert azokban bizony vannak olyan dolgoknak, amikre egy átlag felhasználónak semmi szüksége.
A Home-ot próbáltad? Én pl Windows telepítés után mindig először is bemegyek a frissítések közé és feltelepítek mindent, hogy később ne kelljen, amikor már az alkalmazásokat telepítem és ne lassítsa be.
Aztán szoktak ott a frissítések közt lenni olyanok is, hogy illesztőprogramok. Azokat is érdemes feltelepíteni szerintem. Ha minden megvan, újraindítás és utána kezdem el telepíteni a programokat.
#53-nak:
Elvből a Pro-t.
Win7-ből is Pro fut, azzal semmi gond.
Szerintem Win 10-ből pont érdemes a Pro-t, mert a Home verzióban túl sok a megszorítás.
Amúgy meg ezeknek a verzióknak semmi jelentősége nincs, pár kattintás szolgáltatásokat letíltatni, engedélyezni.
Az erőforrásigény között pedig nincs különbség.
A Pro sokkal drágább, mivel nem átlag felhasználásra lett tervezve, hanem vállalati, üzleti célokra.
Azoknak kell akik Active Direcotry-hoz, Azure Active directory-hoz szeretnének csatlakozni, BitLocker, Kiosk mode, üzleti célú frissítések és MS store, csoportok kezelése, stb, stb., egyéb microsoft szolgáltatásokra szüksége van.
Ha ezeket nem tudod, hogy micsodák, semmi szükséged nincs rájuk.
Ezeken kívül pedig még sok más dolog fut a háttérben, amire egy mezei usernek semmi szüksége és csak a memóriát/tárhelyet/CPU-t fogyaszthatja.
Frissítések szempontjából is picit eltérő, és általában arra az embereknek semmi szüksége.
"Szerintem Win 10-ből pont érdemes a Pro-t, mert a Home verzióban túl sok a megszorítás."
Az ég világon semmilyen megszorítás nincs benne, mindent tud, amire egy átlag otthoni felhasználónak, szüksége lehet.
Nem értem miért kellett lepontozni...
A Home-ban nincs BitLocker, nincs Hyper-V, nincs RDP, és azért ezek elég komoly megszorítások. A BitLocker elég alapvető dolog, a Hyper-V ill. az RDP pedig adott esetben fontos lehet valakinek, és nem csak vállalati felhasználás terén.
Lehet késleltetni a frissítéseket Home-ban is.
BitLocker-re, Hyper-V virtualizációra és remote desktopra pedig egy egyszerű felhasználónak, aki netezik, emailezik, dokumentumokat, képeket, videókat szerkeszt, játszik, filmeket tölt le, stb. az ég világon semmi szüksége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!