Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A pillangó, a mell, vagy a...

A pillangó, a mell, vagy a gyorsúszás a nehezebb?

Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 20:27
1 2
 1/20 anonim válasza:

Sztem a pillangó a legnehezebb.

A mellúszás pedig a legkönnyebb.<--Ez a kedvencem:-)

2009. dec. 7. 20:41
 2/20 A kérdező kommentje:
Olyan létezik, hogy nekem a pillangó könnyebb mint a gyorsúszás? :S Valamit nem jól csinálhatok gyorsúszásnál, mert úgy érzem, hogy csak a vizet csapkodom, de nem haladok :D A másik 2ővel nincs bajom.
2009. dec. 7. 20:54
 3/20 anonim ***** válasza:
valószínűleg akkor rosszul csinálod a gyorsúszást :)
2009. dec. 8. 12:19
 4/20 anonim válasza:
pillangó:) sztem bár mégazt nem próbáltam
2009. dec. 12. 18:56
 5/20 anonim válasza:
Ha neked a pillangó a könnyebb, akkor te az vagy!:-)
2009. dec. 13. 08:31
 6/20 anonim válasza:
100%

Szia!

Ez egy nehéz kérdés, attól függ kinek melyik izomcsoport erősebb.

Mellúszásnál főként a mell, fűrészes izom dolgozik,

Gyorsúszásnál a váll és kevesebbet a mell,

Pillangózásnál pedig a has is igen aktívan beszáll, szerintem az mozgat meg a legjobban, annak viszont a technikáját is sokáig kell tanulni.

Én mint úszó, a pillangózást szeretem a legjobban, mert az nyír ki, nembírok többet leúszni egyszerre 200m-nél, erősíteni biztosan az a legjobb.

A gyors úszás csak akkor nehéz, hogyha meghajtod magad és nem adod fel amikor már úgy érzed, kezdesz fáradni, hanem még csak akkor kezdesz el hajtani, amíg csak birod.

Eleinte tűzz ki egy gyors 400métert, majd ha az megy így, akkor jó, ha nem, mondjuk már 150m után kifáradsz, akkor csak tűzz ki 200at és egyre többet ;)

A mell úszás is bír fárasztó lenni, habár én azt inkább csak levezetésre használom.

2009. dec. 13. 12:50
 7/20 Meera ***** válasza:

Szerintem a pillangó a legkönnyebb.

A gyors, mell, hát is jó, de a pillangó mögött akkor is messze lemaradnak.De ez persze egyéntől függ.

2009. dec. 14. 10:15
 8/20 anonim válasza:

Szerintem a mell a legkönnyebb. Az idős nénikék is kitett fejjel "mellúsznak".

Egyébként én is a pillangót imádom a legjobban, bár abban fáradok ki leghamarabb.

A gyors úszásnál az a lényeg h próbáld az összecsukott ujjaidat beleszúrni a vízbe, ne a tenyereddel csapj. És a kezedet a vízben kinyújtva húzd végig a combodig. Remélem valamennyire megértetted és segítettem :)

Egy volt úszó/vízilabdás

2009. dec. 14. 10:44
 9/20 anonim válasza:
Nézd, én rendszeresen úszok, mániákusan a kedvenc sportom az úszás. Általában a mell a legkönnyebb mindenkinek, bár nekem konkrétan inkább a gyors. Erre nem lehet válaszolni, nincs veled semmi hiba ha neked más a könnyebb, erre a válasz egyszerűen csak az, hogy az az izomcsoportod ami a pillangót segíti sokkal erősebb, jobban ki van fejlődve mint a többi. Ezzel tényleg nincs semmi gond, edzél a többire is, gyakorold, hogy ugyanolyan erős és jó legyél azokban is.
2009. dec. 20. 12:13
 10/20 anonim ***** válasza:

Én 8 éve folyamatatosan úszom hetente 2X versenyszerűen, és elmondhatom; megtanulni úszni volt a legnehezebb (és ugyebár először minden normális úszásoktató a mellel kezd =)

És egyébként statisztikák szerint is a mell a legnehezebb, és csak azután jön a pilangó.

Szerintem a pillangó nehezebb, de hát kitudja?!

2009. dec. 20. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!