Ciki, ha nem tudok uszni?
19 eves vagyok, en nagyon cikinek erzem, de nem akarok mar megtanulni. Kb. 10 eve jartam tanfolyamra, ahol a tanar - bar tudta jol, hogy rettegek a viztol - fogott, es belokott a 2 meteres vizbe, majd - mikor latta, hogy mindjart megfulladok - a karomnal fogva huzott ki, ugy, hogy veralafutasom lett. Megalazott, ahol tudott, es en ekkor elhataroztam, hogy soha tobbet nem akarok uszni, es ez igy is marad.
De a tobbiek elott cikinek erzem, ha szoba jon, foleg, hogy furdovarosban lakom, mindig el kell valahogy odaznom a kozos strandprogramokat (menstrualok, dolgom van, stb.).
Nyaron golyataborba megyek, a Balaton partjara. Mar elore rettegek, hogy mit fogok mondani, ha beinvitalnak a vizbe. Egyszerubb lenne elmondani, hogy nem tudok uszni, de felek a reakcioktol, es hogy kibeszelnek/kikozositenek utana.
Egyáltalán nem ciki, nyugodtan megmondhatod, hogy te egyszerűen nem kedveled a vizisportokat és kész. Ha valaki ettől kiközösít, hát akkor ők értetlenek.
Én ugyan tudok úszni, de én sem szeretem, mert a hideg víztől begörcsöl a lábam, egyszer úgy mentettek ki a 2 méteres vízből. Azóta azt mondom, hogy nem tudok úszni, ezzel akarom elkerülni, hogy valamelyik barom belelökjön a vízbe. Megértik, és nem ciki.
Addig még megtanulhatsz. Elmehetsz a strandra úszástudás nélkül is. Nem ciki. A balatonba nem fogsz belefulladni. Ha kihúzod magad a közös programból az ciki.
Ez hogy te tudsz vagy nem, ez csak egy adat. A többieknek. Nekik mindegy. Van aki tud, olyan is aki nem.
De érdemes megtanulni, én is így voltam, vért izzadtam, mert nem tudok táncolni. S olyan kellemetlen volt bujkálni meg kifogásokat keresni. aztán megtanultam, és ssemmi bajom. Nem is táncolok, csak nem rettegek hetekig, hogy mi lesz ha valaki megkérdi.
Érdeklődj, biztos van normális úszásoktató is eg yfürdővárosban. mondd el neki, hogy iszonyodsz s kíméletet vársz. Lessz olyan aki legyőzi benned ezt az érzést tapintattal, s a következő 70 évben e miatt már sose kell szoronganod. Kérj anyutól támogatást ehhez.!
Senkit nem érdekel, hogy tudsz-e úszni, ha amúgy jó fej vagy. Ha meg nem, akkor úgyis találnak kifogást rajtad.
Még jó is lehet, el tudom képzelni hogy egy fiú akinek tetszel, szívesen segítené leküzdeni ezt az érzést benned:)
Esetleg valakinek ott bizalmasan eluttoghatod ezt a nagy titkodat,, s rögtön lesz egy ember aki bízni fog benned, és bátorít. S cserébe ő is mondhat. Jó téma, hogy közel kerülj velakihez.
Szerintem ciki.
És egyébként sosem késő megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!