Úszással lehet fogyni kb. 12-15 kilót? Ha igen mennyi idő alatt?
165 cm/70 kg vagyok jelenleg. Sajnos csak heti 1x (hétvégén) lenne lehetőségem úszni járni, de akkor 2 órára. Max heti 2x ha hétvégén mindkét nap megyek. Még otthoni edzést tudnék végezni a hétköznapokon, kb. fél órát naponta. Az étkezésnél reggelire shake-et innék vagy gyümölcsöt ennék, ebédre és vacsorára mindig mást, de a mértékre figyelnék. A kérdésem az lenne, hogy ez elég lehet ahhoz, hogy kb. 55-58 kg-ra lefogyjak? (utána még formásodni szeretnék, de az már másik téma) Ha igen mennyi időbe telhet?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Szia! Az úszás jó, mert kardió sport. 10 perc alatt kb. 100 kalóriát lehet elégetni, ami több, mint biciklivel. De 2 órán át kezdőként nehezen leszel végig aktív. inkább fokozatosan építsd fel, szüneteket tarts. Plusz az úszás, mivel rengeteg energiát elvesz nagyon erős éhségérzetet okoz. Szóval a proteinshaket inkabb utána innám mint előtte. Ha pedig komolyan veszed a sportot a nagyon erős szénhidrátcsökkentő diéta nem túl egészséges. Úgyhogy nyugodtan mehet 180-200 gramm/nap hogy ne legyél soha hipoglikémiás. Az alacsony vércukorszint okoz farkaséhséget, amit diétánál érdemes kerülni.
A gyümölcsjoghurt, bár tartalmaz cukrot mégis viszonylag egészséges szénhidrátforrás, de bármilyen joghurtból simán elmegy 1 pohárnyi. Vagy tejből. Sokan esküsznek a tejmentes diétákra, de sport mellett nem javaslom, jobb mindenféle tápanyagból kevesebbet bevinni. Én pl: az 1500 kalóriás diétákban sem hiszek, az életmódváltás hatásosabb, ki kell tapasztalni hogy alakul az éhségèrzet napközben és hogy alakul sporttal.
Mivel nem vagy kimondottan túlsúlyos heti fél kilónál több nehezen menne le, erőltetni nem egészséges (1 kiló 9000 kalória), úgyhogy kb. Fél évvel számolj. Én végül 10 hónap alatt adtam le 11 kilót, mert a vége felé már nagyon stagnálni látszott, és az sem tetszett már hogy inkább izomból fogytam már. Szóval inkább mozgok és kevésbé számolom a kalóriákat.
163/62 25/N
Ezt 2017-ban írtam egy hasonló kérdésre:
"Szia! Én 45 éves ffi vagyok. 2 éve úszok rendszeresen, elméletileg heti kétszer, gyakorlatilag havi 6-7-szer, mostanában még egy kicsit ritkábban. 2ó 45-50 perc alatt szoktam 5500-6000 métereket úszni. 2 éve amikor elkezdtem akkor még egy hosszt végigúszni is nehezen ment, de aztán belejöttem. Mást nem sportolok, így fogytam szép lassan 83-ról 66 kg-ra.
Ami az úszás utáni "zabálást" illeti: az első néhány alkalom után tényleg nagyon éhes voltam, úgy éreztem, bármennyit tudnék enni. Aztán ez megszűnt. persze ekkora táv után valamennyit muszály enni."
Ezt az úszás mennyiséget folytattam azóta is (a pandémia kezdetéig), ill. inkábbcsakhavi 5-6-szor. 2020 tavasz óta nem járok uszodába. vettem egy airbike-ot, aazal tartom formában magam itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!