Az úszással lehet fogyni, formásodni?
Figyelt kérdés
18 éves srác vagyok, nem vagyok túlságosan elhízva, de van rajtam pár kiló (5-10) felesleg, és amúgy is nagyon hajlamos vagyok a hízásra, le viszont eléggé nehezen megy. Szeretnék ezen változtatni és leadni azt az 5-10 kilót, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Jártam edzőterembe, ahol súlyzós edzés mellett kardió edzést is rendszeresen végeztem, viszont azt vettem észre, hogy pár hónap után, amikor nagyobb súlyokkal lenne szükséges dolgozni, az ízületeim nem bírták. Konkrétan szinte minden létező ízület kattog, és emellé rendkívül fáj is. Az úszás viszont nagy kedvencem, korábban több évet úsztam és nagyon szerettem, viszont sok helyen azt olvastam, hogy nem igazán jó zsírégető (ki kell viszont emelni, hogy az én problémámra jó lenne, mert az ízületeket nem terheli és minden izmot megmozgat). Valóban nem lehet vele eredményeket elérni? A célom legalább heti háromszor elmenni uszodába és minimum 1 órát intenzíven úszni időm és energiám függvényében.2017. aug. 21. 23:43
1/2 anonim válasza:
Az úszástól lehet fogyni mint az állat! Azért mert sok kalóriát éget el a szervezet a karhajlítás,lábhajlítás, mindeközben a gerinc,hátat egyenesben tartani ez mind erőfeszítő gyakorlat, csak nem nagy az intenzitás. Én aztjavaslom ha fogyni akarsz menj el úszni , csak ne 30 percekig ússz, hanem 1,5 2 orakat. 1 nap. Nemkell minden nap menni eleg egy heten 3× de kevesebbszer nem eleg. Pihenoidovel ne legyel szigoru mert megterhelo am egy oda vissza.. Nemlesz erod es belese gondoltal h nem pihentel eleget. Egy vizilabdas..
2/2 Cortez70 válasza:
Lehet, de etrendfüggő is. Kalória mínuszban tudsz zsírt leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!