Véleményetek szerint Lewis Hamilton visszavonulhat?
"Annyira szánalmas, hogy a Hamilton fanok sosem képesek elismerni, ha elverik a kedvencüket."
Ki a Hamilton fan?
"Ki a Hamilton fan?"
Te, mert mi a francért sztárolnád különben?
Független vagyok, nem vagyok senkinek sem a "fanja".
Nem sztárolom, objektíven megállapítom, hogy Hamilton generációs zseni. Biztosan véletlenül lehet az, hogy akik már régóta benne vannak a Forma-1 világában és értenek is hozzá, Hamilton-t minimum minden idők egyik legjobbjának tartják
"Ha az autója alapból jobb, mint a többi csapaté, akkor de."
Áruld már el, hogyan lehet valaki bajnok nem a legjobb autóval? :D Üljön be Hamilton az AlphaTauriba és nyerjen azzal vb-t? :D
Egy gyengébb autóval max. megközelíteni lehet a másikat, főleg akkor, ha egy top-pilóta ül a másik csapatnál ;)
Több különböző ember írosgat itt, ezt nem én írtam.
Te vagy a Hamilton fan, miért nem mered felvállalni?
Látszik mennyire vagy képben. Összeségében a Red Bull gyengébb volt idén, viszont Max erején felül teljesített, nagyon kevesett hibázott, és amikor épp a Red Bull volt jobb formában, akkor is kihozta belőle a maximumot. Így lehet valaki bajnok egy gyengébb autóval.
"Több különböző ember írosgat itt, ezt nem én írtam."
Akkor minek írod le, hogy nem említettél olyat, hogy Russell először vezetettet Mercit? Mert elvileg nem neked írtam a választ :).
"Te vagy a Hamilton fan, miért nem mered felvállalni?"
Senkinek nem vagyok a nagy fanja, én magát a Forma-1-et imádom, nem csak 1 pilótát. Például Alonsót is ugyanígy "védeném", ha róla írnának hasonló kommenteket. Ugyanez igaz Vettelre: régebben sokan vádolták azzal, hogy csakis az autó miatt nyer. Mellette is kiálltam.
"Látszik mennyire vagy képben. Összeségében a Red Bull gyengébb volt idén, viszont Max erején felül teljesített, nagyon kevesett hibázott, és amikor épp a Red Bull volt jobb formában, akkor is kihozta belőle a maximumot. Így lehet valaki bajnok egy gyengébb autóval."
Nem volt se gyengébb, se gyorsabb autó. A személyeskedést jó lenne elkerülni. Mi az, hogy "Látszik mennyire vagy képben.? Nem vagyok képben, ha megállapítom, hogy összességében egy szinten volt mindkettő autó? Egyes pályákon a Red Bull (pl. Ausztria) volt a jobb, máshol pedig a Mercedes (Portugália).
Ja, ha így nézzük, akkor Hamilton jópár potya címet kapott. 2008-ban, mikor Glock rossz gumit választott Brazíliában, 2018-ban mikor Vettel kicsúszott Németben, 2017-ben mikor szintén Vettel rontotta el a rajtott Szingapúrban, 2014-ben mikor Rosberg kiesett Silvertstone-ban, Olaszországban és a záró futamon is gondjai voltak.
De ha csak a 2016-os szezont nézzük mi lett volna, ha Rosbergnek nincs motor gondja Silvertstone-ban vagy fék problémája Monacóban? Vagy mi lett volna, ha Hamilton tud normálisan rajtolni? Vagy ha Spa-ban nincs biztonsági autó?
Vegyük akkor végig 2007-től a Forma-1-es szezonokat. Ki lett a világbajnok, melyik autóval.
2007: McLaren és a Ferrari hasonló szinten volt, bizonyos pályákon előrébb volt a McLaren. Talán ők voltak a jobbak, csapaton belül azonban nem volt nagy béke, ami hátráltatta őket, illetve a spygate is betett nekik. Riakkönen megnyerte az évet.
2008: Nagyjából egy szinten volt a McLaren és a Ferrari: szoros szezonban Hamilton nyert.
2009: Button a világbajnok. A BrawnGP nagyon erős volt. A szezon második felében kezdett feljönni a Red Bull, esélyük viszont már nem volt.
2010: Nagyon kiélezett év. Picivel a Red Bull volt a legjobb autó, Vettel nyerte az évadot.
2011: Red Bull űrautó, Vettel másodjára nyer vb-t.
2012: Több csapat volt esélyes a gőyzelemre, összességében a Red Bull volt a legjobb. A McLaren gyors volt, a megbízhatósága azonban hagyott némi kívánnivalót maga után. Vettel háromszoros bajnok.
2013: Red Bull a legjobb, főleg a szezon második felétől kezdődően. Vettel megnyeri negyedik címét.
2014: Merci a leggyorsabb, egyértelműen. Hamilton a bajnok.
2015: szintén.
2016: Rosberg a világbajnok, a Mercedes a legjobb.
2017: A Ferrari és a Merci nagyon közel volt egymáshoz, a vége felé azonban egyértelműen a Mercinek és Hamiltonnak jött ki a lépés. Hamilton megnyeri 4. világbajnokságát, nagyon jó teljesítménnyel.
2018: A Ferrari az év elején jobb volt, a Mercedes azonban jól felfejlesztette magát a végére és Hamilton is brutálisan jó formában volt. Hamilton ötszörös bajnok.
2019: Merci a legjobb, Hamilton nyer. Hatodszorra.
2020: A Merci dominál, Hamilton megnyeri a 7. vb-jét.
2021: Nagyjából fej-fej mellett, Verstappen egy drámai szezon után győz.
Az lesz a világbajnok, akinek a legjobb autója van, vagy fej-fej mellett eldől, hogy ki tud jobban teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!