Véleményetek szerint Lewis Hamilton visszavonulhat?
2013-ban, 2014-ben és 2015-ben másodpilóta volt Rosberg, majd 2016-ra hirtelen nem? :D
Hamilton balszerencsés volt 2016-ban, azért kapott ki (ennek ellenére nem vitatom, hogy Rosberg megérdemelte a vb-címét).
Hétszeres világbajnok viszont nem lesz valaki csak az autó miatt.
Arról pedig már írtam, hogy mi van akkor, ha Russell ugyanazt a teljesítményt hozta-e, mint Hamilton.
Nem, Alonso, a 2x világbajnok biztos nem azonos feltételekkel versenyzett a McLaren-nél 2007-ben… :D XD
Azért igazolnak le sok pénzért egy 2x világbajnokot, hogy Hamilton-t tolják inkább. Nemám leszerződtettek volna egy gyengébb pilótát, olcsóbban, ha a volt a céljuk.. :D
Hamilton legyőzte Alonsót, azonos feltételek között. Kész. Pont. Ki lehet találni bármiféle konteót ez ellen, ez igaz.
Hamilton pedig már bőven bizonyította a Forma-1 előtt is, hogy generációs zseni, mi több, minden idők egyik legnagyobb tehetsége.
Egy szóval nem mondtam, hogy akkor vezette először a Mercit. De mivel látom, hogy a szövegértelmezés nem megy, így már nyilvánvaló, hogy miért nem látod reálisan Hamilton teljesítményét.
Onnan tudjuk, hogy milyen teljesítményt nyújtott, hogy vezette és meg is nyerte volna a futamot Russel. Jó pilóta Hamilton, de ez a sok rekord meg a 7 cím túlzás. Ezekből az adatokból azt gondolhatják a laikusok, hogy ő minden idők legjobbja, holott nagyon nem így van. A Merci rohadt erős, szóval én sokkal inkább az ő teljesítményüket látom ebben. Nemrég vallották be, hogy 2014-ben nagyon vissza kellett fojtaniuk a motort, hogy ne legyen túl erős a többiekhez képest.
Szóval Hamilton a legutóbbi 6 címét egy 2 autós bajnokságban szerezte. Ehhez még hozzájön az is, hogy a Merci Hamilton-t nyomta mindig, Toto be is valotta nemrég, hogy futam eltiltással fenyegette a pilótáit alkalmanként. Nevet persze nem mondott, de aki nyitott szemmel nézte a futamokat az könnyen rájön, hogy Rosbergre gondolt, a 2014-es Spa-i és a 2016-os Spanyol futam után. Ennek ellenére Rosberg csak legyőzte, aztán jött Bottas, aki mentálisan gyenge volt ehhez, valamint a Merci is teljesen leszedálta, tehát 2017 óta gyakorlatilag kihívó nélkül szerezte a címeket.
Semmi bajnoki teljesítmény nem volt mögötte, gyakorlatilag csak részt kellett vennie a futamokon. Kb olyan volt, mintha te levezetnél nyaralni Görögországba. De ezt Hamilton is bevallotta önhibáján kívül. Az idei szezonban mondta, hogy sok év kihagyás után újra használja a szimulátort.
De az idei teljesítményén is látszott, hogy váratlanul érte, hogy versenyeznie kell. Emlékezzünk csak Imolára, Silverstone-ra vagy Bakura. Hibát hibára halmozott, nyilván ez annak volt köszönhető, hogy az elmúlt évek vezetgetése alatt elfelejtett versenyezni, részben ennek is köszönhető, hogy Verstappen megverte egy gyengébb autóban.
Ezt a balszerencse dumát meg engedd már el. Annyira szánalmas, hogy a Hamilton fanok sosem képesek elismerni, ha elverik a kedvencüket. Hamilton pl ott bukta el a bajnoki címet, hogy konkrétan nem tudott rajtolni. Persze nyilván az is az autó hibája volt.
Hajlamosak elfelejteni a Hamilton fanok a Monacói futamot, ahol Rosberg szó nélkül elengedte a futamon Hamilton-t, pedig ott nem lett volna nehéz feltartania. Ez a Spanyol verseny után volt, tehát nyilván a Toto-tól kapott fenyegetés hatására tette ezt Rosberg. Vagy ott volt a Spa-i futam, ahol az utolsó helyről feljött a dobogóra néhány előzéssel, a biztonsági autónak meg egyéb kalamajkáknak köszönhetően.
Szóval 2016-ból nem csak az "Oooh, noooo, noooo!"-ra kellene emlékezni.
"Hétszeres világbajnok viszont nem lesz valaki csak az autó miatt."
Ha az autója alapból jobb, mint a többi csapaté, akkor de. Ebben mi olyan felfoghatatlan számodra? Ha a Mercedes maga nem lett volna messze a mezőny többi autója előtt, akkor talán 2-3 bajnoki címe, ha lenne Hamiltonnak. Vagy ha nem csicskítják be mellette a csapattársait.
"Hogy valaki, bármilyen tehetséges is, de életében először vezetve egy Mercedest simán hozza ugyanazt a teljesítményt, mint Hamilton, nos, de, ez igen sokatmondó Hamiltonról és a Mercedesről."Te írtad.
" az autója alapból jobb, mint a többi csapaté, akkor de. Ebben mi olyan felfoghatatlan számodra? Ha a Mercedes maga nem lett volna messze a mezőny többi autója előtt, akkor talán 2-3 bajnoki címe, ha lenne Hamiltonnak. Vagy ha nem csicskítják be mellette a csapattársait."
Még 1 világbajnoki címet sem nyer senki csak az autó maitt, nemhogy hetet. Még akkor sem, ha egy űrautót vezet az illető. Aki konstansan tud nyerni, a legjobb autóval is, abban megvan az a plusz, ami kell hozzá. Mazepin nagy eséllyel nem lenne bajnok a Merciben sem.
"Ezekből az adatokból azt gondolhatják a laikusok, hogy ő minden idők legjobbja, holott nagyon nem így van"
De, így van. Aki ismeri Hamilton vezetési stílusát, hogyan kezeli az autót, milyen teljesítményt nyútjott az F1 előtt, az tudhatja, hogy Ő minden idők legjobbja. Jó autó nélkül nem lehet vb-t nyerni. Kár, hogy ezt kénytelen vagyok leírni.
"Ennek ellenére Rosberg csak legyőzte". Gokart (ott is versenyztett Hamilton és Rosberg - Hamilton ott is legyőzte őt)
Az F1-ben 2013,2014,2015,2016 - ekkor ovltak csapattársak, ezek közül 2016-ban végzett csak előtte, éppenhogy. Ha Hamiltonnak nincsenek problémái az autóval Kínában (megsérült neki), nem megy bele Bottas a rajtnál Bahreinben, nem megy tönkre az autója Szocsiban a Q3-ban, stb. Ja, és nem füstöl el Malajziában, megint csak Hamilton a világbajnok.
"Verstappen megverte egy gyengébb autóban"
Hát, én nem tudom, hogy mit néztél akkor :D. Ha szerinted a Red Bull gyengébb autó volt idén :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!