Hogyan adjam le a felesleget?
Sziasztok , segítséget szeretnék kérni.
65kg vagyok, 172cm, 18 éves
Viszonylag izmos testalkat, csak egy kis felesleges zsírral amit nem tudok leadni.Milyen diétát, edzéstervet ajánlotok ami bevállhat?
Próbáltam napi 2x enni ,csirkemellet , rizst már úgy voltam vele hogy leszarom hogy izomtömeget is vesztek csak menjen le.És semmi nem történt.Lassú az anyagcserém?
Kalória deficitben kell lenni. Nem nehéz kiszámoltatni valamilyen programmal az interneten, hogy a te életmódodhoz mérten mennyi a napi szükséges bevitel. Hova tovább még azt is megírják egyes oldalakon, hogy mennyivel kell csökkenteni, hogy elfogadható mértékű fogyás mellett csupán csekély izom vesszen a szálkásítás alatt.
Ha nincs kedved számolgatni akkor pedig menjen a napi 4 szilárd étel, melyből egy a reggeli ami erősen zsír és ch szegény, mindemellett a további három főétkezés is híján legyen ugyanezeknek. Szóval pl.: reggelire tojás, zöldségekkel... Aztán háromszor mehet a csirke/hal saláta kombó. Hogy ne legyen annira drasztikus én be szoktam iktattatni egy csirke/rizs kombót is, a két salátás étkezés közé. Ha nem nassolsz, nem ülsz egész nap, mint egy here és nem iszol cukros löttyöket... akkor tuti hogy fogyni fogsz.
Nem bántásból de szerintem fingod sincs a táplálkozásról úgy alapvetően.
Tedd rendbe a makróidat és állíts be egy 200-500as kalóriadeficitet. Ha tudsz angolul, nézz Athlean-X vagy ScottHermann videókat a témával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!