Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan növeljek tömeget?

Hogyan növeljek tömeget?

Figyelt kérdés
Testömeget szeretnék növelni, de nem tudom , hogyan csináljam. Nem szeretnék azért macis testalkatú lenni! Maximum 100 kg-ig mennék fel, ha lehetőségem lenne rá! Nem tudom hogyan táplálkozzak. Gondolom nem mindegy az , hogy mondjuk megeszek 1 nap 3 pizzát! Vagy pedig egészséges húsokból, stb tápanyagokból eszekmeg sokat és úgy szedek fel kilót!! Mert gondolom az előbbi jobban meg fog látszani. Illetve azt sem tudom , hogy testsúly fentartáshoz, több kalóriát kell e bevinni mint jelenleg! A jelenlegi testsúlyom 1600-1700 kalóriával tartom és 70 kg vagyok , 178-180 cm magas, 1 éve edzek és 10% a testzsírom. Most így testömegnövelésnél a napi kalória bevitelem, majd fokozatosan növelem. Csak ha megállok akkor kell ki tapasztalnom , hogy mennyit egyek ahhoz , hogy ne fogyjak belőle és ne is hízzak. És azt sem tudom , hogy hány kg az ahol még polóba félmesztelen sem leszek macis illetve nem lesz olyan sok zsír!

2019. ápr. 6. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy nap egyel 5x-6x es a reggelit sose hagyd ki!!!!!

Olyan napi 2500-3000kaloriat vigyel be ne felj attol Hulk leszel!!

2019. ápr. 6. 23:21
 2/4 A kérdező kommentje:
És ha mellette el járok hétvégente bulizni. Akkor kevesebbet vagy nem is eszek, és akkor gondolom nagyobb testömeggel többet is fogok fogyni!
2019. ápr. 7. 04:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Illetve 1 éve edzek! Tehát ha most tömegelek , az már azt jelenti , hogy sokkal több idő lenne fel szednem izmot mint mondjuk amikor kezdtem?! Bár Endo-Mezo vagyok és 1 nap 1 óra 10 percet edzek! És abban az 1 évben voltak kihagyásaim nem is kevés kb 3 hónap amikor cssk fenntartó edzéseket nyomtam!
2019. ápr. 7. 12:23
 4/4 Pep e válasza:

Sokat kell olvasni a témában és magad rájönni, hogy a te testednek mi a jó. Van egy alap séma, amit ez első hsz írt.

Az hogy kevesebbet eszek vagy egyáltalán nem is eszek, az nem elfogadható sem tömegellésnél sem diétában.

csirke, marha, pulyka, hal, rizzsel, főt krumplival, tésztával (durum)

Gyakorlatilag ehetsz egy jó nagy adag bolognai spagettit is, csak az összetevőket kell lecserélni, az olcsó malachúst, az olcsó tésztát és a szószt.

A három pizzából nem tudsz tiszta izmokat csiholni, annál több rossz szénhidrátot és zsírt viszont igen. Hébe-hóba beleférhet egy-egy pizza, de nem rendszerint.

Az, hogy ki mennyit hízik, elég változó. van aki egy év alatt 3 kg se tud, val akinek 10-nél több is felszalad.

Attól függ milyen táplálékkiegészítőket fogyasztol majd.

2019. ápr. 7. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!