Ti melyik izomcsoportot melyikkel edzenétek meg?
Heti 2 edzésre tökéletes megoldás nincs.
Vagy amit előttem is írtak, teljes testes edzés, bár itt azért nem lesz annyi kraft a végére, így 1-2 izomcsoportra nem fog akkora terhelés jutni.
A másik a pull-push edzés, azaz egy toló és egy húzó edzés.
Értsd:
Toló: mell, tricepsz, váll első része, combfeszítő, vádli
Húzó: hát, bicepsz, váll hátsó része, combhajlító, has
Továbbá van függőben egy váll oldalsó része, ezt bármelyikhez berakhatod, de a kerek vállak miatt akár mindkét edzésen is csinálhatod.
Egyik edzésterv se tökéletes, mivel 2 napra nem nagyon lehet jól szétszedni egy edzéstervet, de a fenti 2 a legoptimálisabb
Köszi szépen a válaszokat. A teljes testes edzéseket már próbáltam, nekem nem jöttek be, azokat hanyagolnám. Ehhez a felosztáshoz mit szólnátok: hétfő mell+combfeszítő+combhajlító szerda(otthon): kar+váll+has péntek: hát+vádli
Köszi szépen a segítséget
Teljes testes edzes ha heti 2* tudsz menni:
A nap: 1. guggolas, 2. fekvenyomas, 3. huzodzkodas, 4. ferde nyomas egy kezessel, 5. evezes gepen (vagy T rud), 6. fej fole nyomas ruddal, 7. oldalemeles, 8. kalapacs bicepsz, 9. csigan letolas.
B nap: 1. felhuzas, 2. ferde nyomas ruddal, 3. dontott t. evezes, 4. fekvenyomas egy kezes sulyzoval, 5. mellhez huzas, 6. fej fole nyomas egy kezessel, 7. dontott t. oldalemeles, 8. karhajlitas francia ruddal, 9. nyak mogul fej fole nyomas egy kezzel (tricepsz).
1-5. gyakorlatok 3-4 sorozat, 6-9. gyakorlatok 2-3 sorozat.
1. gyakorlat utan 3-4' piheno, a 2-3.; 4-5.; 6-7.; 8-9. gyakorlatok mehet felvaltva, 1 perces pihenokkel. A gyakorlatparok kozott 3' piheno.
A es B nap kozott 2-3 nap piheno.
En ezt csinaltam mikor nem volt idom, teljesen jo szinten tartani. Habar, 14 evesen nekem pl. nem volt mozgaskoordinaciom, nem tudtam JOL edzeni. 18 evesen kevesbe faradt el a celizom 10-15 sorozattol, mint ma 3-4 sorozattol egy gyakorlattal. Kb. 21-2 eves koromra lett jo az agy-izom kapcsolat.
Mj.: 14 evesen felhuzas helyett mehet hiperhajlitas, az A edzesnap vegen. Es B nap elejen legyen guggolas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!