Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van értelme egy olyan edzéster...

Van értelme egy olyan edzéstervnek, ahol minden jelentősebb izomcsoportot külön edzek?

Figyelt kérdés
Külön hát, váll, mell, láb, has, bicepsz, tricepsz (ennek a kettőnek az összevonását számításba venném). 4*12-es sorozatokra gondoltam, ezekből izmonként úgy 5 darab gyakorlattal, kisebb súlyokkal és testsúllyal. Nem tudom mennyire stabil ez az elképzelés olyan felosztásban, hogy egymás után nem jönnének olyan izmok amiket már terheltem előtte, természetesen a hét közepére egy pihenőnappal, így talán jobban lenne idő regenerálódni.

2018. aug. 23. 22:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Naturalban Ennyire nem kell szetbontani,azonban pár hét erejéig kiprobalhatod. Hasnak és a kar izmainak nem kell külön nap,lehet pl.kar+has napod egyben. 5gyakorlatot Max a 3 legnagyobb izomcsoportra csinálj,de még azokra is elég 3-4.karra,vállra,hasra felesleges 5 gyakorlat egy edzésen.
2018. aug. 23. 22:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha most kezdted, akkor nincs értelme az izolált edzésnek.

Én inkább javasolnám a teljes test edzését (heti 3-szor) vagy az ún. push-pull-leg felosztást.

Ezért pl. a tricepsz-bicepsz összevonását sem javaslom, mivel az egyiket alapvetően húzógyakorlatoknál (bicepsz) edzed, a másikat pedig a toló-nyomó gyakorlatoknál (tricepsz).

A tricepszet inkább a mellel érdemes összevonni (jól bemelegíted a különböző nyomások során a tricepszet is), a bicepszet meg mondjuk a vállal.

Az 5 gyakorlat pedig nagyon sok kezdőként, főleg mondjuk a bicepszre. Az az egyik legkisebb izom, bőven elég rá 3 gyakorlat, ráadásul egy csomó másik izomcsoportnál is "besegít". A tricepsz nagyobb és bonyolultabb izom, arra mehet akár 4 is. Hátra lehet az 5, akár a 6 is (de ebbe beletartozik a hát alsó részének edzése is), ugyanez igaz a lábra is. Vállnál is elég a 3-4, de úgy, hogy a három delta mindegyike kapjon.

2018. aug. 23. 23:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem most kezdtem, kb 2 éve edzek csak szintet akarok lépni. Régebben összevont edzéseket csináltam, de szeretnék átállni izoláltra.
2018. aug. 24. 00:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Mell,hat,lab,vall,kar felosztasban jo. Elso haromra 5-6 gyakorlat 3-4 sorozattal, vallra fejenkent 1 vagy 2, bicepsz 3, tricepsz 3-4. Ebben a csuklya es a vadli nincs benne, az plusz gyakorlat.
2018. aug. 24. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!