Heti össz.12 sorozat sok tricepszre vagy épp elég?
és tricepsznél nem szabad nagy súlyokkal dolgozni?
Inkább közepes súly, de több ismétlés?
Picit sok, elég a 6-8 heti sorozat. Az 5-8 ismétlés tökéletes, menjen a relatíve nagy súlyos munkasorozat. Nekem ettől fejlődik:
heti össz (kettéosztva) 6 munkasorozat nyomás egykezessel fej fölé 5-6 ismétléssel.
"Értem. Nem alapgyakorlatoknál maradjunk a 8-12 ismétléses tartományban?"
Innentől neked kell kitapasztalnod. A négyes vagyok, nekem ennyitől nő a tricepszem, amit írtam, az 5. hozzászólónak meg attól, amit ő írt.
Mondjuk lehet, hogy az ötösnek lesz igaza, mert nekem a tricepszem eleve erősebb és gyorsabban fejlődő izmom, mint a többi. Bár a bicpeszemre is ennyit csinálok (6-8x5-6) és az is nő, pedig az meg relatíve gyenge izmom volt. A könyököm nem fáj az én módszeremmel, de jó, ha odafigyelünk. Szóval majd meglátod
A tricepsz nagyobb és erősebb izom, mint a bicepsz, hiszen közel kétszer akkora. Viszont ha súlyban mérjük, akkor a bicepsz lesz az "erősebb", vagyis az bír el több súlyt. De ez logikus, hisz máshogy fejt ki erőt az egyik, mint a másik. az erőkar, az áttét máshogy hat. A bicepsz sokkal könnyebb helyzetben van, ráadásul bár furcsa lehet, de a bejárt útja is rövidebb.
Tricepszre elég 12 sorozat. Pláne, mert vállnál és mellnél is kapja az ívet, elkerülhetetlenül. Sőt! egyes hátgyakorlatoknál is szinergista szerepben van.
Az ismétlésszámot magadnak kell kitalálni. Mindenkinek más jön be. Illetve, a módszer sem mindegy. Piramisban pl érdemes az összes ismétlést összeadni. Így lehet, hogy lesz benne 5 ismétléses kör, de 12 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!