Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek jó ez az edzésterv...

Technokol Rapid kérdése:

Szerintetek jó ez az edzésterv? Mivel egészítenétek még ki? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

18 éves vagyok. 185cm. 64kg. Vegetáriánus. Kitaláltam ezt az edzéstervet magamnak, amiről szeretném kikértni a hozzáértők illetve a magukat hozzáértőnek gondolók véleményét. Fontos leszögezni, hogy nem akarom a testépítést versenyszerűen űzni, nem akarok különösebben erős lenni, csak szeretnék valahogy kinézni és egy kis súlyt felszedni. (Ez utóbbi nem lesz könnyű. Azok közé tartozom akik bármit és bármennyit ehetnek de mégsem látszik meg rajtuk.) De ha már szálkás leszek, megérte. Különben egyszer már elkezdtem járni terembe. Egy egész hónapot, jártam aztán időhiány végett abbahagytam.(érettségi, szalagtűző tánc stb. akiket érdekel) Amíg jártam, addig úgy nézett ki egy nap, hogy egy órát jártam, kétszer egy héten. Egyszer felsőtesteztem: Ez úgy nézett ki, hogy Bemelegítésnek 5 perc futással kezdtem, utána súlyzóztam(4 kilóssal) 3 féle technikával, mindegyikből 3x10-et. Utána csináltam 3-3 sorozatot kb. 4-5 felsőtest gépen. (Már meg nem mondom, hogy milyenek voltak) Próbálkoztam fekvenyomással is de az nem ment túl jól úgyhogy olyat nem csináltam. Mindent összevetve 1 órát voltam ott. Lábnap: 5 perc futás, 4-5 lábgépen 3 sorozat. +ilyenkor hasaztam

A mostani edzéstervem is így nézne ki, csak heti 4-szer járnék.

Hétfő: Felsőtest

Kedd: Lábnap+has

Szerda: 6-8 kilóméter futás a környéken

Csütörtök: Felsőtest

Péntek: Lábnap+has

Szombat: Futás

Vasárnap: Pihi

Tudom, hogy nem vettem bele túl sok dolgot ill. nem írtam le a dolgokat túl részletesen és elismerem, hogy egy komplett hülye vagyok edzésterv készítésben. Ennek fényében, ne nagyon savazzatok. Ha kiegészítenétek valamivel, nyugodtan tegyétek. Előre is köszi...

2018. febr. 4. 21:52
 1/1 anonim ***** válasza:

-Nem leszel véletlenszerűen túl izmos, vagy túl erős.

-"Egy egész hónap" nem valami sok idő.

Amit leírtál, hiányos, nem elemezhető objektíven.

Pár tanács:

-Ne használj semmilyen gépet, szabad súllyokkal és egy erőkerettel mindent le tudsz edzeni, a lehető leghatékonyabban.

-Nincs mágikus sorozat és ismétlésszám, csinálhatsz több fajtát, de a lényeg, hogy legyen progresszív terhelés, minden edzésen vagy próbálj picit növelni a súlyon, vagy próbálj meg eggyel több ismétlést megcsinálni, akár pihenj kevesebbet sorozatok közt.

Érdemes egy edzőnaplót vezetni, ahol pontosan vissza tudod követni, hogy mit csináltál előző edzésen, és az alapján be tudod lőni, hogy mit kéne teljesíteni újabban.

-Mindegy, hogy hogy osztod fel az izomcsoportokat, csinálhatsz akár teljes testes, akár osztott tervet, amíg minden izomcsoport megkapja a heti 2-4 terhelést, addig mindegy.

-A gyakorlatválasztékod legnagyobb részét összetett gyakorlatok képezzék, mint a felhúzás, fekvenyomás, guggolás, hózódzkodás, tolódzkodás, overhead press, stb.

2018. febr. 4. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!