Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Molnar Petinel, csak a genetik...

Molnar Petinel, csak a genetika jatszik?

Figyelt kérdés
Nem szorgalmas, a szakmai tudasa meg valami boralom, 50 ismetlesekkel edz.
2017. dec. 27. 00:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
58%

Ez azért nem működött, mert nem volt egy állandó volumen, miután felhalmoztál egy mennyiséget, túlzottan visszavetted sok időre, és leszoktál róla, ezért kell számolni, hogy mennyi munkát végzel edzésenként.

Például, tegyük fel, hogy franciarudas karhajlításra alkalmazod, amit írtál.

Az elején, megy (példa) 40kg-al 20 ismétlés, ez összesen 800 volumen.

Hétről-hétre egyre többet tudsz belehúzni, x hét múlva már megy a 40 ismétlés ugyanazzal a súllyal, itt a volumen már duplája, 1600.

Ekkor visszamész az elejére, hozzáadsz mondjuk 5kg-t, 45kg-al húzod és megint csak 20-at csinálsz, itt az a probléma, hogy ez már csak 900 volumen, tehát 700-al kevesebb, mint amihez előzőleg hozzászoktál, tehát, ha a fejlődést meg akarod tartani, pl. csinálhatsz a 45kg-al 20 ismétléseket, de iktass be mellé még 700(majd ugye folyamatosan növekvő mennyiségű, mindíg a szintedhez mért) volument.

Most meg azért fejlődsz, mert mivel az ismétlésszámok változatlanok, ezért nem kell külön a volumennel számolnod, nem eshetsz abba a hibába, hogy nem végzed el a szükséges mennyiséget.

Mind2 működik, ha helyesen csinálod.

2017. dec. 27. 19:56
 52/78 A kérdező kommentje:
Felre erted. Eleve nem jutottam el nagyon odaig sem, hogy nagyobb sullyal tudjak 20 ismetleseket csinalni a 40 utan, mert csak az allokepessegem nott.
2017. dec. 27. 20:20
 53/78 A kérdező kommentje:
Igy a rudra nem igen tudtam pakolni, csak a magas ismetlesekkel szarakodtam es meg azoknal is magasabb ismetlesszamokkal az eredmenytelenseg miatt, abban keresve a megoldast.
2017. dec. 27. 20:23
 54/78 A kérdező kommentje:
Ha tudtam volna novelni a sulyt a rudon, semmi problema nem lett volna, mert akkor jott volna az izom is, nem csak az allokepesseg.
2017. dec. 27. 20:30
 55/78 A kérdező kommentje:
Vagyis izom jott volna, nem allokepesseg.
2017. dec. 27. 20:35
 56/78 anonim ***** válasza:

A használandó súlyt, az 1RM-od alapján kellett volna kiszámolnod.

Mondom, főként azért nem jutottál el odáig, mert a szükséges volumen nem volt folyamatosan meg.

Mivel az előbb említett hiba miatt nem nőtt a súly kellő mértékben, (mint ahogy nőhetett volna, ha megtartod a volument,) logikus, hogy az állóképességed fejlődött csak, hisz nem volt progresszív túlterhelés.

Amit az előző kommentemben írtam, az a volumen része a dolognak, emellett persze kell, hogy legyen +intenzitás is, 1, 3, meg 5 ismétléses sorozatok. (Amiket nyilván Molnár Peti is csinál.) Ezek végezhetőek külön napon is akár.

"Igy a rudra nem igen tudtam pakolni, csak a magas ismetlesekkel szarakodtam es meg azoknal is magasabb ismetlesszamokkal az eredmenytelenseg miatt, abban keresve a megoldast."

Ha kiszámoltad volna, hogy pontosan mennyi volumen kell, összehasonlítottál volna különböző sorozat és ismétlésszámokat papíron, hogy az alapján edz, akkor erre nem lett volna szükség.

2017. dec. 27. 20:40
 57/78 anonim ***** válasza:

"Ha tudtam volna novelni a sulyt a rudon,"

Leírtam, hogy miért nem tudtad.

2017. dec. 27. 20:42
 58/78 anonim ***** válasza:

Tehat kerdezo: ahogy olvasom a sajat rossz tapasztalatodat vetited Molnar Petire? :D csak mert nem mukodott neked a 20-40 ismetles, nem is ertem, miert szarakodtal ezzel. Amugy meg mindig ketlem hogy Molnar Peti 50 ismetleseket csinalna, max osszesen annyi. Egy gyakorlatbol, 4 sorozatban.

Nem tudom, natural vagy, vagy sem, de ajanlom neked is a teljes testes HST-t. Ha erdekel bovebben irok rola. Nekem bejott. Eroben sokat fejlodtem es a forma is javult. Pedig 5-6 eve edzek. De nagyon bejott az osztott edzes utan.

2017. dec. 27. 23:11
 59/78 A kérdező kommentje:

Meg mindig nem erted. Abban igazad van, hogy hibas volt abban a regi tervem abban, hogy kissebb lett volna a volumen, ha ujra kezdem 20-nal, hiaba nagyobb a suly, tudom, de nem ez a lenyeg:

Elkezdtem 50 kiloba nyomni 20-akat, feltornasztam ezt idovel 40 ismetlesig, de alkalmam sem volt 20 ismetlesre visszamenni nyagyobb sullyal, mert semmit nem erosodtem. Igy ramentem meg nagyobb ismetlesekre, es eszre sem vettem, hogy az allokepessegemet edzem. Tehet nem is beszelhetunk volumenrol izomnovekedes szempotjabol, mert olyan sulyokkal probaltam azt halmozni, amivel nem lehet.

Tapasztalataim szerint, 5-12 ismetles az, amivel erdemes osszterhelest halmozni.

2017. dec. 27. 23:41
 60/78 A kérdező kommentje:

De kertel forrast, ugy gondolom, Zsolt hiteles forras lehet: [link]

Pont 50 ismetlest hoz fel peldanak. :D

"Felmerülhet a kérdés, hogy ha ez így van, akkor miért nem végzünk nagyon magas, mondjuk 50 ismétléses sorozatokat? Hiszen ezzel a módszerrel a heti össz. ismétlésszámot nagyon magasan tudnánk tartani, így az izomnövekedés is egészen földönkívüli méreteket öltene. Azonban a gyakorlati tapasztalatainkból ezt mindannyian tudjuk, hogy nem így van: ha túl kicsi a súly, akkor az nem fog elegendő stimulust jelenteni a testünk számára ahhoz, hogy izomnövekedési folyamatokat indítson be. A tudomány szerint az alsó határ valahol 50-60%-os intenzitás környékén van, ennél kisebb súlyokkal dolgozva már nem tudunk optimális növekedési ingert adni testünknek – tehát ha egy adott súllyal több, mint 15 ismétlést tudunk végezni, akkor ideje növelni a súlyon."

2017. dec. 28. 00:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!