Hogyan kezdjek el túlsúlyosan edzeni?
160 kg vagyok és 193 cm, 21 évesen. Kb 10 éve már túlsúlyos vagyok, változtatni akarok magamon. Korábban próbáltam edzeni, illetve csináltam is az utóbbi 3 évben évente 2 összefüggő hónapot egyedül az első alkalmat kivéve amikor megmondták hogy mit csináljak. Átmozgató edzésnek hívták.
Akár minden nap eljárnék, hogy gyorsabban érjek a célomhoz de nyilván ami sok idő alatt jött fel rám nem fog egyik pillanatról a másikra lemenni. Mit és milyen edzéstervet javasoltok? Valami diéta- szerűség esetleg? Szerencsére nincs szervi bajom.
Előre is köszönöm!
Szia☺ a taplalkozason is jo lenne valtoztatni, egyel sok gyumolcsot es zoldseget. Ezek rostosak, es gyorsitjak az anyagcseret.
A feher kenyer es a peksutik mennyiseget csokkentsd, amennyire lehet. Ha van ra lehetoseged, inkabb rizst egyel mint krumplit vagy tesztat.
Cukrot, csokit, csipszet meg ilyesmiket hanyagold☺ siman el lehet elni nelkuluk.
Uditok, cukros italok helyett igyal inkabb vizet (a te testsulyidhoz minimum 3 litert kellene inni naponta)
Szerintem aktivan sportolni csak azutan kezdj el, miutan lement par kg, igy ugyanis konnyen megserulhetsz.
Sok sikert!☺
Első körben alacsony intenzitású mozgásformákat kéne végezned amik nem terhelik a kardiovadzkuláris rendszered és az ízületeidet túlságosan viszont segítenek a fogyásban. Menj el minden nap egy óra tempós sétára. Később lehet nehezíteni emelkedővel. Csinálhatod futópadon ha túl hideg van.
Súlyzós edzést inkább gépeken és izoláltabban érdemes végezni, a túlsúly korlátozhatja a mobilitást és még nehéz lehez így a guggolás és hasonlók. Nézz kezdő átmozgató edzéstervet, teljes test heti 3x. Később pedig próbálj az összetett gyakorlatokra építkezni, úgy mint guggolás, felhúzás, fej fölé nyomás, fekvenyomás stb.
De a fogyás a diétától függ. Kezdetben csak próbálj meg "egészségesen" kajálni. Hagyd el a cukrot és a finomított szénhidrátokat. Ehetsz húst valamilyen gabonás körettel, zabot, tojást, túrót... egyél sok zöldséget, a lényeg, hogy eltelítsen azért. Na persze víz. Kezdetben valószínűleg fogsz fogyni így is. Ha megáll a fogyás, akkor számolni kell a kalóriabevitelt, hogy biztosan deficitben legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!