Mi a baj a fekvőtámasszal, ti miért nem csináltok fekvőtámaszokat?
Amúgy kiváncsi lennék, hogy a szájhősök közül ki tudna megcsinálni legalább 1db planche fekvőtámaszt. De szerintem ez túl nagy elvárás, mert még megtartani se tudnátok magatokat. Inkább 1db 1 kezes, bár ott is elbukna több mint 90%-a... De szerintem is, ez egy szar gyakorlat, csak szidjátok.
Nem is tudom, mikor de már láttam egy régebbi kérdésben, valaki kb ugyan ezt kérdezte mint én, és ez volt rá a válasz "nokedli gyakorlat"
Ide figyelj töki
1. Ezek a variációk nem azért nehezek, mert nagy erőt fejtesz ki a célizommal, hanem vagy az egyensúlyozásra vagy tök más segédizmokra megy el az erő.
2. Attól, hogy rohadt lassan csinálod nem úgy nehezít ahogy kéne, ez olyan mintha fekvenyomásnál a rudat tartanád a mellkasod fölött.
Amit leírtál kérdező, hogy kb. 5-6 másodperc egy fekvő az nagyon lassú. Elég ha összesen 3 mp egy fekvő, de még van amikor az is sok. Ha időre kell nyomni, akkor nincs idő ennyire lassan csinálni.
A fekvenyomás meg azért jobb, mert általában nem kis súllyal csinálja az ember, tehát nem tudod dobálni, rángatni, mint a fekvőt. Meg tudod állítani a terhelést precízen.
Amúgy én csinálom napi szinten és pozitív hatással van a fekvenyomásomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!