Mi a baj a fekvőtámasszal, ti miért nem csináltok fekvőtámaszokat?
#1, nem hiszem, hogy lennének sokkal hatékonyabb gyakorlatok.
Én 80kg-osan 100kg-ba beletudok nyomni, viszont van olyan fekvőtámasz variáció, amiből 1 ismétlés sem megy.
A sima fekvőtámasz sem, olyan könnyű, mint amilyennek sokan hiszik. Az a baj, hogy a többség rosszul csinálja, rángatózik mint egy epilepsziás ebihal. Pedig a szabályosan úgy kéne, hogy lassan lemész, ellenállva a gravitációnak és megtartod kb. 3 másodpercig magad legalul, úgy csak a lábujjad és a kezed van a földön, majd kinyomod magad, ez 1 ismétlés, kb. 5-6 másodperc. Igy én nem tudok megcsinálni 15-nél többet, mégis beletudok nyomni 100kg-ba. És ez csak sima fekvőtámasz, nehezitésről még szó sem volt. Plusz még szerintem jobb az izületeknek. De félreértés ne essék, a fekvenyomást én sem hagynám ki, csak nem értem, hogy minek van ennyire lealacsonyitva a fekvőtámasz.
"100kg az nem súly"
Szerintem se, múltkor még az volt, hogy a testsúly 1,5x-se már jónak számit.
80kg vagyok, 16 éves zsir is van rajtam, de a 100kg az nem súly, mert nem az 1,5x-se, hanem az 1,25x-se a saját testsúlyomnak..
Nem akarom, megmondani, hogy ki mit csináljon.
Csak vicc ami itt megy. 1000 meg 1000 kérdést látok, hogy a fekvőtámasz szar, nem ad terhelést, stbb.. közben pedig még sokat normálisan sem tudják végrehajtani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!