Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mellőzzem a fekvőtámaszokat?

Mellőzzem a fekvőtámaszokat?

Figyelt kérdés

Régen a fegyencedzést, street workoutot saját testsúlyos edzést csináltam, volt egy olyan célom ,hogy 100 fekvőtámaszt meg tudjak csinálni egymás után, de időközben elkezdtem kondizni és váltakozva csinálom a kettőt. Majd jobban beleolvastam a dolgokba és ugye az fejleszt amiből 6-8 -t csinálok, fekvőből 7x15 öt szoktam és próbálom az első számot kevésre a másikat sokra (1x 100) a cél. Most ezt tegyem félre és majd a szálkásításnál csináljam? Vagy párhuzamosan űzzem?

Mert most tömegelek még +5 kg fel szeretnék szedni és nehezen "hízok".

Viszont ha minél több lesz a súlyom, nagyobb súlyokat is nyomok fekve, ez a fekvőtámaszban való előrehaladást segíti vagy hátráltatja?

Elsődleges cél a tömegnövelés.

2016. aug. 24. 19:42
 1/4 anonim válasza:
Ha nem a lassú sorvadás a célod a fekvőtámasz nem fog ártani semmit, sőt ha másnak nem is de bemelegítésnek is tökéletes számodra.
2016. aug. 24. 19:44
 2/4 A kérdező kommentje:
lassú sorvadás alatt mit értesz?
2016. aug. 24. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne sok fekvőt akarj csinálni, inkább csinálj súlyozva fekvőt és tolódzkodást. (súlymellény, súlyöv, hátizsákba pakolsz vmi nehezet)

Én úgy szoktam, hogy pl. mellnél az első gyakorlat súlyozott tolódzkodás, aztán ugyanúgy megy a fekve nyomás stb.

2016. aug. 24. 19:50
 4/4 Cortez70 ***** válasza:
Nem a gyakorlatoktól függ a szálkásodàs. Nem kis súllyal kell szálkásítani, hanem marad a nagy terhelés, csak az étrend változik. + mehet mellé aerob edzés. De semmi köze a fekvőtámasznak a szálkásításhoz.
2016. aug. 24. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!