Falnak támaszkodott fekvőtámaszokat végeztem nagy ismétléssel, de sajnos megerőltettem a tricepszemet. Lehet csonthártyasérülés az ín tapadási helyénél?
Falnak támaszkodva csináltam fekvőtámaszokat, nagy ismétléssel. A vége felé már éreztem egy húzó érzést a tricepsz könyök felőli részében, de sajnos, buta mód folytattam a gyakorlatot. A túlerőltetés miatt fáj a triceps tapadási helyén a könyökömnél, valószínűleg csonthártyasérülés. Már 3 hetet pihentettem, de amint elkezdek edzeni, hamarosan újra jelentkezik.
Mit tanácsolnátok? Gyulladáscsökkentőt szedtem, meg kenegettem is hol bemelegítő krémekkel, hol dolobene géllel.
Alacsony intenzitás, de magas ismétlésszám ugyanúgy lehet káros, jelenthet traumát, mint a nagy súly.
Másrészt ott érzem a fájdalmat ahol a m. triceps tapad.
Bármilyen vallást lehet követni. És nem azt vitatom, hogy magas ismétlésszám izomlázat okozhat, vagy minimális, jelentéktelen sérüléseket.
De említésre méltó izomsérülést, ín sérülést a nagy terhelés okoz. Nem tudom hogyan lehet egyáltalán összehasonlítani egy könnyített saját testsúlyos gyakorlatot például a nagy ellenállású súlyzós gyakorlatokkal. Na utóbbiaknál meg lehet sérülni, tényleg. Van is erőhatás, saját testsúly mozgatásánál nincs nagy erőhatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!