Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha fekvenyomok vagy guggolok...

Ha fekvenyomok vagy guggolok és csak egy lány van rajtam kívül a teremben, kérhetek tőle segítséget? Úgy értem, hogy ha 100 kilóval nyomok fekve, vagy 140felett guggolok, egy lány is le tudná venni rólam, ha nem megy ki?

Figyelt kérdés

2017. okt. 22. 12:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Amúgy meg nem szakad meg a 100 kilós fekvenyomástól, 140 kiló körüli guggolástól, ha már edz egy ideje. Adaptálódik a tested. Ha feleekkorával edzene, nem lenne izmos. 50-70 kilókkal nem lesz tömeged, se erőd.

Okosan csinálod, akkor meg nem lesz bajod. Ennyi.

2017. okt. 22. 16:40
 12/25 anonim válasza:
0%
miert lennel gyenge?? nem attol leszel eros hogy ekkora sulyt nyomsz ezzel csak megszivatod magad idősebb korodra nyomorék leszel, igazabol a konditerem is hulyeseg itthon lehet nyomni a fegyencedzest pl meg kezisulyzok is vannak lehet munkalkodni az udvaron ettol lehet megerosodni nem attol hogy kinyomsz parszor ekkora sulyt, csak mondom vegul is nekem mindegy mi csinalsz, de apad meg nagyapad se emelt ennyit es megis erosek voltak mindig is, gondolom.
2017. okt. 22. 16:46
 13/25 A kérdező kommentje:
Hogy lettek volna erősek?Mi az,hogy erős?Fegyencedzéssel csak egy “edzett” fizikumot érhetsz el.Nekem nem elég egy edzett fizikum,én brutál erős akarok lenni,aki az edző embereket is lazán übereli.Fehyenvedzéssel meg hogy edzel lábra,derékra?Egy fegyencedző huzódzkodik,de én meg huzódzkodok +27.5kg-s súllyal 5-öket.Amúgy meg nincs udvarunk,társasházban lakok.
2017. okt. 22. 17:29
 14/25 anonim ***** válasza:
12-es te aztán nagyon érthetsz az edzéshez,fegyencedzéssel sehogy nem nézhetsz ki bár gondolom elvagy ájulva magadtól. Persze van határa az emberi testnek, de az nem a 10kg fekvenyomás....Kérdező:fekvenyomásnál ha rajtad marad simán le tudod szedni magadról, ha megbillented a rudat oldalra, és nincs rajta szorító leesnek a súlyok es annyi.Guggolásnál meg hátra letudod dobni, ha lent maradsz.
2017. okt. 22. 17:45
 15/25 anonim ***** válasza:

Udvarba mi a manótól erősödsz? Max. a favágástól meg ha cipekedsz. Igen, amúgy nagyapáim nekem erősek voltak, de ők is megemeltek 100 kilót, bár az fizikai meló volt, nem testépítés. A fizikai munkás, aki szráá dolgozza magát egész életében, az pont, hogy rosszabbul lesz öreg korára, mint aki lemegy heti 2-3x a konditerembe és edz egy órát meg egészségesen kajál.

Abban viszont igazad van, hogy az ember teste inkább futásra lenne kitalálva, nagy távolságok megtételére.

Fegyencedzés nem rossz dolog, lehetsz vele sportos, de olyan erős nem, mint súlyzós edzéssel. Persze ott is vannak nehéz dolgok, mint az egykezes, egylábas gyakorlatok, kézállásból nyomás, de ezekhez is rohadtul kell erőlködni. Ennyi erővel egykezes húzódzkodásnál is magad alá tojhatsz, nem kell befeküdni 100 kiló alá.

2017. okt. 22. 17:54
 16/25 anonim ***** válasza:
Amúgy meg apám is kinyomott 160-at fekve. Ezt lehagytam. És semmi baja.
2017. okt. 22. 17:58
 17/25 A kérdező kommentje:
Soha nem fekvőtámaszoztam,mégis sulis felmérésen nekem lett a legjobb a 2 osztályból.Mondjuk nekem a fekvenyomás megy a leggyengébben.De nem is látok benne nagy motivációt,hogy erősödjön.Szerintem nem valami fontos gyakorlat.Az életben nem veszed nagy hasznát.Sokkal fontosabb a guggolás,felhúzás meg esetleg a fej fölé nyomás.Én inkább az erősember sport felé hajlok.Az az igazi erő,nem a fekvenyomás és nem is az erőemelés
2017. okt. 22. 20:13
 18/25 anonim ***** válasza:

Fekvenyomás is számít azért. Például messzebbre tudsz vele dobni, nagyobbat ütni, ha így nézzük.

Bokszolók is szoktak direkt fekvenyomni, mert kihatással van az ütőerőre, nem is csekély mértékben.

Akkor is hasznos, ha rugbyzel, amerikai focizol.

De egyébként tényleg nem annyira funkcionálisan, mint a többi alapgyakorlat. Mondjuk nekem az egyik kedvencem.

2017. okt. 22. 20:21
 19/25 A kérdező kommentje:
Az ütőerő leginkább a lábtól meg talán a válltól függ.Az ütés ugye lábból indul.Szóval azt is inkább a guggolás erősíti.Bár annyira nem vagyok tisztában ezzel
2017. okt. 22. 20:32
 20/25 anonim ***** válasza:
+ A csípő , belefordulás ....
2017. okt. 22. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!