Naturálon lehet gépekkel úgy fejlődni, mint szabad súlyokkal?
Figyelt kérdés
Nem arra gondoltam, hogy a komplett edzésterv csak gépes gyakorlatokból állnak, hanem valahol fele-fele arányban tartalmazná a kettőt.2017. júl. 10. 18:55
1/11 Cortez70 válasza:
Mehet gépes gyakorlat is, de az alap a szabad súlyos edzés legyen.
2/11 anonim válasza:
1-1 gépes gyakorlatot be lehet iktatni ha szükségesnek érzed de szabadsúlyokra épüljön az edzés, a gépeket inkább csak sérülés esetén tartom indokoltnak, esetleg kezdőknél tanító jelleggel, vagy tényleg csak kiegészítésnek egy edzésen
3/11 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam, hogy az alapot a szabad súlyok adják. Pl.: Edzem a hátat hetente kétszer 6-6 sorozattal. (+2 felhúzás) Akkor ebből a hat sorozatból 4 döntött t. evezés, kettő meg valamilyen gép. Ami még lehet evezőgép is, lényeg, hogy nem szabad súly, meg ott is maradna úgyis az 5-8 ismétlésszám, tehát nem izolálnék.
2017. júl. 10. 20:01
4/11 anonim válasza:
Lehet, az a lényeg hogy fokozatosan növekedjen a terhelés, ha ez megvan tökmindegy milyen gyakorlatot végzel, nőni fogsz.
5/11 Cortez70 válasza:
Nem mindegy. Gépektől sosem lesznek erősek a stabilizáló izmok.
6/11 A kérdező kommentje:
Nem viszem túlzásba, csak ha már kénytelen vagyok olyan terembe járni, ami full tele van ilyenekkel (nem mintha rossz lenne), akkor kicsit kihasználom már.
2017. júl. 10. 20:57
7/11 anonim válasza:
Cortez: Azokra pedig lehet külön edzeni, meg vannak azokra is gépek. Stabilizáló igazából bármelyik izom lehet, gyakorlattól függ hogy mi a szerepe. A törzstájékon lévő izmokat pedig lehet felhúzás/guggolás meg hasonlók nélkül is erősíteni. Nyilván, ha van rá lehetősége csinálja őket, de nem csak ezekkel lehet erősíteni.
8/11 Cortez70 válasza:
Hatékonyabb szabad súllyal. De te nyugodtan bohockodj gépekkel. Lustak edzenek csak gépekkel, akik kerülik a melot.
9/11 anonim válasza:
Nem bohóckodok gépekkel, sőt egyet se használok ha a csigát nem tekintjük annak (letolás meg lehúzást csinálok). Lehet ugyan úgy fejlődni gépektől? Lehet. Érdemesebb szabad súlyokkal edzeni? Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!