Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok nekem, kezdő lánynak...

Tudnátok nekem, kezdő lánynak olyan edzéstervet ajánlani, ami illeszkedik a céljaimhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék elkezdeni edzeni, de fogalmam sincs milyen edzéstervet kellene követnem.

Jelenleg vékony vagyok (170 cm/53 kg), és habár soha nem edzettem célzottan, az időszakos kemény fizikai munka hatására van egy alap izomzatom. Emellett felesleges zsír sincs sok rajtam, csak a hasamon, karomon és a fenekemen egy kevés, de ha valamilyen okból (betegség, stressz) fogyok egy keveset, rögtön tipikusan olyan leszek, akinek azért kockás a hasa, mert sovány.

A célom az, hogy azt a kis felesleget ledolgozzam, de ne legyek sovány, hanem formás, csinos, nőies, kerek fenékkel, szép combokkal, lapos, de nem túl izmos hassal, mert úgy érzem az adottságaim miatt sokkal többet ki tudnék hozni magamból.

Ilyen paraméterekkel, célokkal tudtok nekem megfelelő edzéstervet vagy akár csak kiindulópontot ajánlani? Szeretném, ha a lehető leghatékonyabban tudnék edzeni, ugyanis egyetem és munka mellett luxus lenne az időpocsékolás. Természetesen igyekszem rendesen étkezni, de, ha valaki ráér, szívesen várom ez ügyben is a tanácsokat, linkeket, akár könyveket.

20/L

2017. jún. 18. 12:17
1 2
 1/15 anonim válasza:
24%
Mutass egy egész alakos képet magadról, hogy tanácsot tudjak adni
2017. jún. 18. 12:18
 2/15 Cortez70 ***** válasza:
70%
Kezdőknek, lányoknak is heti 3 napos teljes testes terv kell. Guggolas, fekvenyomas, evezés, vállból nyomás, bicepsz állva ruddal vagy egykezesekkel, tricepszre csigás letolás vagy fekve homlokra engedés, hasprés, vadlizas. Mindenből 3-4 sorozat. Sorozatonkent 8-10 ismétlés akkora sulyokkal amivel az adott gyakorlat éppen megy.
2017. jún. 18. 12:22
 3/15 anonim ***** válasza:
59%
Szia! Ha teljesen kezdo vagy, en azt ajalanam, hogy ne sajnald a penzt, es fogadj egy szemelyi edzot, max 5-10 alkalomra, aki megmutatja neked a gyakorlatokat helyesen kivitelezni es ir neked etrendet, edzestervet. Ez jo, mert szokod a kornyezetet, es magabiztosabb is leszel. Masreszt ne felj a sulyoktol, a sulyzos gyakorlatoktol, nem leszel "tul izmos". Kb. 1 honap utan mar egyedul is siman menni fog.
2017. jún. 18. 12:23
 4/15 A kérdező kommentje:

Én is három napos teljes test edzésre gondoltam, de emellett mennyit kell, hogy kardiózzak?

Az a gond, hogy nem sajnálnám a pénzt, ha lenne rá, de esélyem sincs kifizetni. Épp ezért érdeklődtem itt, hátha lesz egy megfelelő kiindulópontom.

2017. jún. 18. 12:28
 5/15 Cortez70 ***** válasza:
100%
Heti pár kardio simán mehet mellé. De a kajára figyelj ha izmosodni akarsz. Elegendő fehérje és kalória plusz kellene.
2017. jún. 18. 12:39
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Ne sajnáld az edzőterem hiányát. Az első ami le fog menni a mellgépen, azok a szép melleid. Láttál már izmos-fonott kalács csajokat a teremben? Én igen, és a ping-pong labda nagyságú-formájú dudoraikat is.

Nem csak kisebb lesz. Először felpuhul. Aztán lelapul, formáját veszti. Ne tedd!

Súlyzó nélküli súlyzós gimnasztika, futások, úszás a megoldás.

Annak idején amazon voltam, most 2 pici gyerek után az sem akar meglátszani, ha egyáltalán sportolok. Súlyok kellenek, a futás már csak frissít, nem formál stb. Kipróbáltam a termet is, de túlságosan könnyen megizmosított, nem állt jól.

De persze a döntés a tiéd.

40N

2017. jún. 19. 15:32
 7/15 anonim válasza:
100%
Na az ilyen kiégett 40es nők véleményét nem érdemes megfogadni ebben a témában, akik ilyenekkel dobálóznak, hogy "könnyen megizmosított", mert nyilvánvalóan semmi közük sincs az egészhez. Attól, hogy lejön rólad egy kiló víz még nem leszel izmos, az izom jól állt volna, hidd el.
2017. jún. 22. 05:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy nő naturalba annyira izmos nem tud lenni hogy csúnya legyen

Legalább is ez az én velemenyem

Akik már picit nagyobb izommal rendelkeznek megy valami aprosag tuti

Szóval hülyeség h naturalba csúnya leszel

Nyugodtan eddz súlyokkal ,esetleg saját testsulyos edzessel

2017. jún. 22. 16:09
 9/15 anonim ***** válasza:

A 40-es vagyok.

Amikor még könnyen izmosodtam, az a 20-as éveimben volt. Nem tudsz sértőt mondani, mert most sem nézek ki 32-nél többnek, és csak derülök azon, hogyan és miképp változott a testem (mást nem is tehetek). Kb olyan ez, amikor majd te is 35 felé kopaszodni kezdesz, kerekedik a fejed, pedig nem is akarod. De erről ennyit.

Igen, kiöntöttem a szívem, nem itt kellett volna, de a kérdezőnek fel akartam vázolni, mennyire megváltozik az ember szervezete, és miket tapasztaltam magam körül.

És igenis úgy megváltoztatta a testem a heti 5 súlyzós edzés, hogy inkább abbahagytam. Aki gyerekkorától versenyszerűen edz, annak nem téma az izmosodás.

2017. jún. 27. 13:13
 10/15 Cortez70 ***** válasza:
Nagyon el vagy tévedve utolsó. Fogalmad nincs mi az izmos és mi nem. Naturálban egy nő soha nem lesz izmos.
2017. jún. 27. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!